Gastspreker Jelle Weever van MKB Regio Zwolle en op de achtergrond Jacco Vonhof van MKB Nederland op de jubileumsponsorbijeenkomst van VSCO'61.
Gastspreker Jelle Weever van MKB Regio Zwolle en op de achtergrond Jacco Vonhof van MKB Nederland op de jubileumsponsorbijeenkomst van VSCO'61. Jan Borgers

Jacco Vonhof en Jelle Weever inspireren ondernemers op sponsormiddag VSCO’61

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Ter ere van het zestigjarig jubileum van VSCO’61 organiseerden de jubileum- en sponsorcommissies een inspirerende middag voor haar sponsoren. Een divers programma werd doorlopen onder het genot van een hapje en drankje. Jacco Vonhof en Jelle Weever traden op als sprekers deze middag. Onder de aandacht van ruim 60 ondernemers spraken zij onder andere over de rol van MKB Nederland binnen de politiek en het nut van lokale sponsoring. Verder werd deze middag aangekondigd dat de trouwe hoofdsponsor Prins Bouw BV speciaal ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum zijn sponsorcontract heeft opengebroken en verlengd tot 2027. Als laatste werd er op de festiviteiten getoost met het nieuw geïntroduceerde ‘Kanariebiertje’ waarna de sponsoren konden napraten over de interessante middag.

Gastsprekers deze middag waren Jacco Vonhof en Jelle Weever. Jacco, voorzitter bij MKB Nederland, gaf de aanwezigen een inkijkje in de politieke wereld. Iets wat Jacco dagelijks meemaakt in Den Haag om de belangen van de 240 brancheorganisaties die vertegenwoordigd worden, te behartigen. In aanvulling daarop gaf Jacco ook het belang van lokale sponsering aan. Met de woorden “wanneer het goed gaat met de gemeenschap, gaat het goed met ondernemers” prees Vonhof de betrokken sponsoren bij VSCO’61 en deed de oproep zich hiervoor te blijven inzetten.

MKB
Jelle Weever, voorzitter MKB Regio Zwolle, vulde Jacco’s verhaal verder aan door te benadrukken dat de regio een belangrijk speelveld is voor veel ondernemers. De visie die veel ondernemers hebben laat goed zien wat de lange termijn behoeften zijn waar politiek op gestuurd moet worden. Door belangen gezamenlijk te vertegenwoordigen in organisaties of verenigingen, kan de overheid geholpen worden in het maken van beleid. Jelle sloot af met de oproep aan de ondernemers zich te verenigen en te blijven in zetten voor de regio.

Na deze inspirerende woorden overhandigden sponsorcommissievoorzitter Sjoerd Kwakkel en jubileumcommissielid Gerrit Jan Veldhoen de beide heren als dank een boeket bloemen en een attentie.

Prins Bouw
Tussen de presentaties door kwam de sponsorcommissie met heugelijk nieuws. Trouwe hoofdsponsor Prins Bouw BV heeft ter ere van het zestigjarig jubileum het contract opengebroken en deze verlengd tot 2027. Dit mooie bericht werd door bestuurslid commerciële zaken Sjoerd Kwakkel aangekondigd, waarbij Hendrik-Jan ‘Nanne’ Schoonhoven als blijk van waardering een mooi bloemstuk overhandigde aan trotse hoofdsponsor Wim Prins. Dat VSCO’61 niet als enige een jubileum te vieren had, bleek uit het feit dat Wim op zijn 35-jarige trouwdag aanwezig was om de sponsormiddag bij te wonen. Als extra felicitatie aan het hoofdsponsorechtpaar werd er een bijpassend boeket bloemen en een dinerbon overhandigd.

Kanariebiertje
Na de festiviteiten was het tijd voor een hapje en een drankje. Om de middag goed voort te zetten, introduceerde de jubileumcommissie ter ere van het zestigjarig jubileum het exclusieve ‘Kanariebiertje’. Dit blonde speciaalbier werd aan alle ondernemers geschonken om te toasten op het fijne weerzien en de warme contacten.

De betrokkenen van de jubileum- en sponsorcommissie kijken terug op een geslaagde middag.