Kampen
Kampen Waterschap Drents Overijsselse Delta

Inloopbijeenkomst vanavond (maandag 6 september) werkzaamheden Kampen

Ingezonden Ingezonden

Waterschap Drents Overijsselse Delta houdt vanavond, maandag 6 september, een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden die zij momenteel uitvoert in Kampen. Er wordt gebaggerd in veel watergangen in het stedelijk gebied van Kampen. Vanavond kunnen belangstellenden vragen stellen over de werkzaamheden en planning.

Op maandag 30 augustus werd een start gemaakt met baggerwerkzaamheden. De werkzaamheden betreffen watergangen in de wijken Hagenbroek, De Maten, Bovenbroek, Kampen Zuid en Kampen Centrum. Naar verwachting duren deze tot uiterlijk 15 maart 2022. Dit project is een vervolg op de baggerwerkzaamheden begin 2021 in de wijk Cellesbroek.

Baggerbedrijf West Friesland B.V. uit Andijk gaat de werkzaamheden voor ons uitvoeren. Dit kan enige overlast geven. De verkeersveiligheid veel aandacht, omdat de uitvoering van de werkzaamheden in woonwijken plaatsvinden. Er wordt echter niet lang op dezelfde plek gewerkt. Ook wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met schoolgaande kinderen.                               

Het waterschap onderhoudt veel watergangen in het stedelijk gebied van Kampen. Door de vorming van bagger wordt de waterdiepte steeds minder. Daardoor neemt de waterkwaliteit af en wordt het werken met de maaiboot steeds moeilijker. Daarom gaan we vanaf begin september 2021 een aantal watergangen uit baggeren. Het onderhouden gebeurt met de kraan en/of de maaiboot.

Inwoners en geïnteresseerden zijn welkom vanaf 16.00 uur bij Eudokiakerk, Wederiklaan 54, 8265 DD Kampen. Zowel het waterschap als de aannemer zijn hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Vooraf aanmelden is niet nodig.