Henk Helmantel tijdens lezing
Henk Helmantel tijdens lezing Ikonenmuseum

bijzondere nieuwe expositie in het ikonenmuseum

Ingezonden Ingezonden

Bijzondere nieuwe expositie in het Ikonenmuseum

Met een drukbezochte lezing door de kunstenaar werd op zaterdag 30 oktober de tentoonstelling ‘Inspiratie’ in het Ikonenmuseum afgesloten. De tentoonstelling met werken uit het oeuvre van Henk Helmantel in combinatie met stukken uit zijn omvangrijke verzameling die tot inspiratie dienden, heeft ondanks een lange coronastop heel veel bezoekers weten te trekken.

Aansluitend op de succesvolle expositie ‘Inspiratie’ komt het Ikonenmuseum opnieuw met een uiterst interessante expositie die veel kunstliefhebbers zal aanspreken. Ook dit keer gaat het om een samengaan van hedendaagse kunst met de beleving van de vaak eeuwenoude Ikonen.

Fotografe Sabrina van den Heuvel legt in een prachtige reeks foto’s een verband tussen het goddelijke in de menselijke, en het menselijke in de goddelijke schoonheid.

De expositie, die niet voor niets de titel Corpus Dei (Het goddelijk lichaam) heeft gekregen, is als het ware een dialoog tussen eigentijdse fotografie en eeuwenoude ikonen.

Naast veel werken uit de eigen collectie van het museum is ook een aantal bijzondere objecten uit het Duitse Ikonenmuseum Recklinghausen te zien en prachtige stukken uit het Catharijneconvent.

De expositie Corpus Dei is tot 30 april volgend jaar te bezichtigen in het Ikonenmuseum, Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen