kerkraam
kerkraam Dirk Visser

Compu-Art

Ingezonden Ingezonden

Een overzichtsexpositie van fotografie en digitaal werk.

De Kamper fotograaf en tekenaar Dirk Visser heeft dit keer voor zijn jaarlijkse expositie bewust gekozen voor een combinatie van zijn foto- en digitale tekenwerk. Met diverse stijlen en technieken.

Opvallend is dat zijn foto’s bestaan uit “zijn” weergave van het alledaagse dat ons omringt, maar waar we aan voorbij gaan zonder het echt op te merken; een voorwerp, een kleur, het licht dat weerkaatst op een object, een bloem, een dier, de blauwe lucht, het landschap. Zijn voorkeur gaat uit naar gebruik van bestaand licht met een mooie natuurlijke richting. Deze beelden legt hij vast en verwerkt ze in een eigen compositie om daarmee een bepaald gevoel weer te geven. Het digitale tekenwerk bestaat uit o.a. kleurrijke figuratieve tekeningen en zijn van romantisch-kubistische aard. Daarnaast een aantal geometrische abstracte tekeningen. Dit laatste werk valt onder Op-Art en is een vorm van hedendaagse kunst.

Opvallend zijn daarbij de grote verscheidenheid van stijlen en technieken.

Overzichtsexpositie Compu-Art is dagelijks te zien van            1 november 2021 tot en met 2 januari 2022 in het        Verpleeg en revalidatiecentrum Myosotis te Kampen en van   3 januari 2022 tot en met 28 februari 2022, in het             woon-, zorg-, en dienstencentrum De Vijverhof te Kampen.