Voorgangers  Gijs de Bree
Voorgangers Gijs de Bree Stefan Lanjouw

Openluchtdienst in stadspark De Wijde Blik

· leestijd 1 minuut Kerk

KAMPEN - De samenwerking tussen de Vrije Evangelische Gemeente, de Baptistengemeente en het Leger des Heils in Kampen heeft dit jaar als thema: ‘God van Vrede?!’ Over dat thema wordt zondagmiddag 2 juli in stadspark De Wijde Blik een openluchtdienst gehouden.

De dienst staat onder leiding van drie voorgangers: dominee Sjoerd van der Velde, dominee Gijs de Bree en kapitein Aalt Fikse. Fikse hierover: “Kerken zijn er onderling vaak niet in geslaagd de vrede te bewaren. Het feit dat er in Nederland 648 kerken en kerkelijke genootschappen zijn, laat dit wel zien. Ik ben blij dat Kampen hierop een positieve uitzondering vormt. Als Leger voelen wij ons verbonden met de Vrije Evangelische Gemeente en de Baptistengemeente.”

Gijs de Bree: “Aan mij werd de vraag voorgelegd hoe het kan dat in de afgelopen 4.000 jaar de wereld slechts 285 jaar vrede heeft gekend? Ik denk dat de oorzaak daarvan is dat de mens zichzelf in de weg zit. Vaak lukt het mensen, ook gelovigen, niet om goed om te gaan met vrede. De mens heeft van nature een zelfgerichte houding, waardoor de aandacht voor de ander op het tweede plan komt, als het al komt.”

Sjoerd van de Velde over het thema ‘God van Vrede?!’: “Achter het thema staat zowel een vraagteken als uitroepteken. Er gebeurt zoveel in onze wereld. Het roept bij veel mensen de eerlijke vraag op: ik merk soms zo weinig van die God van Vrede, ook juist hoe mensen, ook gelovigen, er onderling mee omgaan. Maar juist het uitroepteken: in Jezus Christus is die God van Vrede er en wij hebben als opdracht in woord en daad deze vrede zichtbaar te maken . Niet alleen aan de buitenkant, maar juist ook in persoonlijke levens. Daar wil ik mij van harte voor inzetten.”

Iedereen is welkom de openluchtdienst bij te wonen. Aanvange 16.00 uur. Bij ongunstige weersomstandigheden vindt de dienst plaats in het gebouw van de Vrije Evangelische Gemeente, Boven Nieuwstraat 114 in Kampen.