Provinciehuis Zwolle
Provinciehuis Zwolle foto Fred Sollie

Initiatiefnemers centraal in nieuw beleid voor Sociale Kwaliteit

Nieuws

REGIO - Onder het motto ‘Wij blijven plannen uit de samenleving faciliteren & verankeren’ heeft Overijssel het beleid Sociale Kwaliteit voor de komende vier jaar vastgesteld. Uitgangspunt is dat ideeën en plannen uit de samenleving actief worden ondersteund, waarbij de initiatiefnemer zelf centraal staat.

Gedeputeerde Roy de Witte: “Het gaat erom dat wij plannen uit de samenleving blijven faciliteren. Juist in deze tijd is dat extra belangrijk. Zodat iedereen op zijn eigen wijze kan bijdragen. Dat we bereid zijn ons over verschillen heen te zetten door net die extra stap te zetten. Én door oog te hebben voor wat mensen met elkaar bindt, zoals cultuur, sport en beweging en taal. Dus: kom maar op met die nieuwe plannen!”

Overijssel is de provincie van het noaberschap. Iedereen telt mee én doet mee. Daarom zet de provincie in op voorzieningen, diensten, maatschappelijke initiatieven en vrijwilligers die dit ondersteunen. Het is de ambitie dat inwoners van Overijssel een leven lang gezond en vitaal kunnen zijn. “Overijssel is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Het bruist hier van de initiatieven en prachtige ideeën. Als provincie willen we mensen en organisaties samenbrengen. Doe het niet alleen maar doe het samen! Want: alleen ga je sneller, samen kom je verder”, aldus gedeputeerde De Witte.

Interactief proces

In het nieuwe beleid is extra aandacht voor verduurzaming van projecten en aansluiting op het gemeentelijke beleid. Het nieuwe beleid Sociale Kwaliteit is tot stand gekomen na een interactief proces met inwoners, initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Dit gebeurde door middel van ronde tafelgesprekken, thematafels, werkbezoeken en door nauw overleg met gemeenten.

Fred Sollie

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57