Het Leger des Heils deelt op 2 en 3 juni honderden gratis donuts uit. Op vrijdag 2 juni gebeurt dat bij scholieren en zorginstellingen. Op zaterdag zijn er donuts te krijgen tijdens de open dag die het Korps Kampen organiseert.
Het Leger des Heils deelt op 2 en 3 juni honderden gratis donuts uit. Op vrijdag 2 juni gebeurt dat bij scholieren en zorginstellingen. Op zaterdag zijn er donuts te krijgen tijdens de open dag die het Korps Kampen organiseert. Foto: Leger des Heils Kampen

Leger des Heils deelt donuts uit op open dag

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Het Leger des Heils deelt op 2 en 3 juni honderden gratis donuts uit. Op vrijdag 2 juni gebeurt dat bij scholieren en zorginstellingen. Op zaterdag zijn er donuts te krijgen tijdens de open dag die het Korps Kampen organiseert.

Met de donutactie slaat het korps twee vliegen in één klap: er wordt aangesloten bij de landelijke donutdag van het Leger des Heils én mensen kunnen meedoen met activiteiten in het gebouw van het Leger des Heils aan de Boven-Nieuwstraat 35 in Kampen. Daar zijn onder meer de buurthuiskamer en de ontmoetingswinkel gevestigd. Ook presenteren het jeugdwerk en de noodopvang zich.

Tijdens de Open Dag is er van alles te doen bij het Leger. Er zijn modeshows om 10.30 en 14.30 uur. Er wordt tweedehands kleding, boeken en speelgoed verkocht. Voor de kinderen zijn er oudhollandse spellen, er kan geknutseld worden, er is een bingo en een grabbelton. Bovendien kunnen er donuts worden versierd en is er voor ieder kind een attentie. En natuurlijk is er voor iedere bezoeker een gratis donut met iets te drinken erbij. Bij mooi weer wordt er voor de activiteiten ook gebruik gemaakt van de binnentuin van woonzorgcentrum Margaretha.

De Donutdag is een wereldwijd initiatief van het Leger des Heils, en is ieder jaar op 2 juni. Donutdag is ontstaan in 1938 in Amerika, toen er een manier werd gezocht om veteranen uit de Eerste Wereldoorlog in het zonnetje te zetten. Velen van hen hadden het niet breed. Sindsdien deelt het Leger des Heils op 2 juni donuts uit, een manier om mensen in de buurt met elkaar in verbinding te brengen en samen te vieren.

In Nederland is Donutdag in 2020 voor het eerst gevierd. In Coronatijd zocht het Leger een mogelijkheid om mensen te laten omzien naar elkaar, in een periode van veel eenzaamheid. Het is dus nog een jonge traditie, die al wel op veel waardering kan rekenen.

Dit jaar deelt het Korps Kampen donuts uit bij de Prismaschool in Kampen, bij Woonzorgcentrum Margaretha en bij de tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen in Zalkerbroek. Ook Oekraïense leerlingen in Kampen en ondernemers in de Geerstraat krijgen donuts aangeboden.

Meer informatie over Leger des Heils en Donutdag is te vinden op www.legerdesheils.nl/donutdag