Afbeelding
Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: “Hoe ontwaakt Kampen na de zomervakantie ?!”

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Bij de start van het schrijven van mijn column in de Brug editie van deze week, komt dat het eerste in mij op. Immers, we leven in bijzondere tijden heden ten dage. Met onder meer de aanslag op Peter R. de Vries, de (her)intrede van de zoveelste corona golf, enz., enz. Voor de meesten onder ons staat de zomervakantie voor de deur. 

Normaal gesproken is de zomervakantie een tijd van rust vinden, ontspanning zoeken, nieuwe energie opladen en je weer opmaken voor een nieuwe periode werken, vrijwilligerswerk en weer klaar staan voor de mensen om je heen. Ook in Kampen zijn de sporen van corona merkbaar en voelbaar. Alle Kampenaren zullen op de één of andere manier te maken hebben gehad met corona, misschien bij jezelf of bij familie, vrienden of andere bekenden van dichtbij. Dat geldt voor velen zowel in privé sfeer als ook in de zakelijke sfeer. Ogenschijnlijk slaat de gemeente Kampen zich met opgeheven hoofd door deze bijzondere perioden heen. Er word immers volop gebouwd in en rond Kampen om onze stad tot verdere bloei en ontwikkeling te brengen. Imposante wegenbouw ontwikkelingen rondom wegen als de N50, de N307 en de Roggebot van Kampen naar Dronten, waardoor Kampen aanzienlijk beter op de lijn Kampen, Dronten, Lelystad/Almere/Amsterdam, Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar aangesloten word. Nabij Roggebotsluis verschijnt ook het nieuwe EuroParcs vakantiepark dat ongetwijfeld veel nieuwe toeristen naar Kampen en omgeving brengt, wat voor de Kamper ondernemers ook weer extra kansen en mogelijkheden bied. 

Woningbouw vind er ook volop plaats in diverse wijken van Kampen. Volop beweging en dynamiek dus in en rondom onze mooie stad. Toch laat Kampen ook nog veel kansen liggen wanneer het gaat om vernieuwende attractieve woningbouw, met name in de binnenstad en kwa herinrichting mogelijkheden in gebieden waar nu nog industrieterrein is, maar waar ook prima woningen gebouwd kunnen worden. De huidige situatie op de woningmarkt vraagt dringend om creatieve, frisse, ruim denkende energie! Door het creëren van “nieuwe” woongebieden en woonvormen z.s.m. tot gewenste woningen beschikbaarheid te komen voor in eerste instantie “eigen” Kampenaren. Kamper Starters nieuwe reële haalbare kansen bieden op de woningmarkt is waar Kampen zich rapido verder in moet ontwikkelen. Waar veelal wet- en regelgeving door de plaatselijke overheid als belemmering(en) aangedragen worden, is het nu echt hoog tijd om de omslag te maken naar het z.s.m. beschikbaar maken van betaalbare woningen voor Kampenaren. Hopelijk vind men ook op het Stadhuis spoedig nieuwe frisse creatieve energie. Er zijn ondernemers genoeg in Kampen en omstreken die hun kennis en energie bereid zijn in te zetten m.b.t. die “vernieuwende” door ontwikkel richting(en). Maak daar dan ook gebruik van! wens ik de gemeente Kampen en ons allen toe. Een hele prettige vakantie toegewenst en tot spoedig ziens weer.

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.