Afbeelding

De liefde voor het vak zit diep bij Meuleman Makelaardij

· leestijd 4 minuten Partnerbijdrages

De liefde voor het vak zit diep bij Meuleman Makelaardij

In deze laatste editie van Liefde voor het Vak een makelaar bij wie de liefde voor het vak heel diep zit. In de genen. Haar vader was bedrijfsmakelaar en als achtjarig meisje vond Maaike Meuleman het al schitterend om mee te gaan. Ze heeft altijd geweten dat ze makelaar wilde worden en ook nu met een eigen kantoor en 30 jaar ervaring, kan ze zich geen leuker vak bedenken.

Maaike is van alle makelaars in Kampen het langst actief. Samen met haar collega Carla is zij dan ook de enige die nog beëdigd is door de rechtbank als Makelaar-Taxateur o.z.. Tot 2001 kon niet iedereen zich zomaar makelaar noemen. De rechtbank moest je beëdigen en daaraan werden strenge kwaliteitseisen gesteld. Maaike heeft wat dat betreft nooit voor de makkelijke weg gekozen. Het zou voor haar voor de hand liggend geweest zijn als zij bleef werken bij het kantoor van haar vader. Maar hij dacht dat ze het vak nog beter zou leren als ze ook onder een andere leidinggevende aan de slag zou gaan. Dat deed ze 17 jaar lang in verschillende steden en bij verschillende makelaars. Zo deed ze een schat aan ervaring op. Totdat ze het in 2006 tijd vond voor haar eigen avontuur. Ik wilde een eigen kantoor in m’n geliefde Kampen starten”, vertelt Maaike. ‘Ik wilde m’n hart achterna. Het makelen wilde ik doen op een wijze die goed voelde. Op een manier zoals ik ook geholpen zou willen worden. Als ik zo te werk ging, moest het goed komen, dacht ik.” En dat gevoel klopte, want na twee jaar was Meuleman Makelaardij door haar aanpak marktleider in de Gemeente Kampen in de bestaande woningbouw. Inmiddels bestaat het kantoor uit 5 dames. Vaak wordt gevraagd of ik bewust koos voor een kantoor met alleen maar vrouwen, maar dat is niet zo. Maar als er sollicitanten kwamen voor een openstaande functie, dan kwamen als beste uit de bus de vrouwen. Maaike denkt ook dat vrouwen beter in dit werk zijn. “Want wij zijn zakelijk met een vrouwelijke en gevoelige twist.” Maaike is dan ook erg blij met het topteam die ze heeft. Zo is Carla Smit die over dezelfde papieren als Maaike beschikt al jarenlang een bekend gezicht in de makelaardij in Kampen Heeft Hillian Dijkstra, als Kandidaat-Makelaar, haar weg in Kampen helemaal gevonden, Kunnen ze al jaren leunen op de schouders van de geweldige binnendienst medewerkster Marleen Vorsselman en is sinds korte tijd er een binnendienst medewerkster in naam van Lucienne van der Kolk toegevoegd. Allemaal vrouwen met passie voor hun vak.

Passie

Niet alleen de verkoopcijfers pleiten voor het succes van de gedreven makelaars bij Meuleman Makelaardij, ook de beoordelingen op Funda spreken voor zich. Een dikke 9 krijgt het kantoor voor haar diensten. In de motivering van haar klanten valt vaak het woord ‘passie’ en daar is Meuleman trots op: “Ik denk dat dat een kracht is van ons kantoor. We hebben hart voor de zaak. Het is meer dan werk. Wij gaan echt tot het uiterste voor onze klanten. Alles om iemand het perfecte ‘droomhuis’ te bezorgen. En voor onze opdrachtgevers onder de beste voorwaarden en prijs de woning te verkopen.” Maaikes grote netwerk en uitstekende kennis van de markt komen daarbij goed van pas. Ze woont in de stad, houdt van de stad en kent de Kampenaren en hun woningen. Ze kent ze zo goed dat ze eens een woning verkocht heeft aan iemand die niet eens op zoek was. “Er kwam een pand vrij waar een bedrijf in gezeten had. Ik wist toevallig dat het het geboortehuis was van iemand uit m’n netwerk. Ik heb hem gebeld en verteld dat het pand vrijkwam. Hij heeft het meteen gekocht. Dat vind ik geweldig, als je op die manier de verbinder kunt zijn.” Naast verbinden is het volgens Maaike de kunst van het makelen om goed met mensen om te gaan. “In ons vak ben je onder andere makelaar, psycholoog, scheidingsbemiddelaar, en hulpverlener tegelijk, Het is niet alleen een kwestie van het te koop zetten van woningen. Iedereen zit in een andere situatie en iedereen heeft andere wensen. Het is de uitdaging om in gesprek te gaan en te zorgen dat zowel verkoper als koper aan het einde van het verhaal gelukkig zijn met hun keus. Het is ook niet niets om een woning te kopen. Het is de grootste uitgave die je ooit in je leven doet. Daar moet je je 100 procent goed bij voelen. Overigens is ook de verkoop financieel ingrijpend.”

Besparing

Wat dat betreft denkt Meuleman ook dat het altijd beter is om haar kantoor als makelaar in de hand te nemen. Ook in tijden waarin het lijkt dat woningen zich als het ware vanzelf verkopen. Men denkt soms kosten uit te besparen, maar ik kan mensen verzekeren dat wij als makelaar er meer uit weten te halen. Tevens zorgen wij dat het op alle fronten goed geregeld is en je geen risico's loopt. Ik was laatst bij iemand die de woning voor 450.000 euro wel wou verkopen. Ik zei: met de juiste marketing verkoop ik hem voor meer voor je. Hij vertrouwde het me toe, en ik had gelijk. Ruim 35.000 euro meer. De kosten voor een makelaar haal je er, als je een goede hebt, dubbel en dwars uit.” Maaike heeft zich met haar kantoor vanaf het begin af aan gespecialiseerd in de bestaande bouw. Ze eist van zichzelf en haar medewerkers een hoog kennisniveau. Met name op juridisch en bouwkundig gebied. “Het is belangrijk dat je potentiële kopers kunt vertellen over de mogelijkheden die een huis biedt. Soms moet er het nodige opgeknapt worden, soms willen kopers kamers aanpassen of ruimtes aanbouwen. Ik kan ze precies vertellen wat allemaal mogelijk is zowel met betrekking tot de constructie als in relatie tot bijvoorbeeld beschermde status van panden.” Meuleman Kampen doet de verkoop en aankoop van woningen en is in te schakelen voor taxaties. Uw woning ook te koop zetten bij dames met passie en die garanderen dat u het tegen de beste voorwaarden verkoopt? Kijk dan op www.meulemanmakelaardij.nl/ bel op: 038-3322404 of bezoek het pand aan de Vloeddijk 44 waar u gastvrij onthaald zult worden.