Afbeelding

Basisschool de IJsselster: de kracht van een kleinschalige school

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je kind gaat naar de basisschool: een grote stap! Als ouder wil je natuurlijk de beste school voor je kind. Maak daarom kennis met De IJsselster.

De IJsselster is een basisschool in IJsselmuiden. Door het kleinschalige karakter is de school uniek in zijn soort. Het grote voordeel van een kleine school is dat leerlingen en leerkrachten elkaar goed kennen. De betrokkenheid van ouders is groot en omdat de leerkrachten elk kind bij naam kennen, zorgt dit voor een gemoedelijke en veilige sfeer. Door de kleinschaligheid is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is veel aandacht voor iedere leerling. Leraren spelen hierdoor goed in op de behoefte van leerlingen. Kleinschaligheid en persoonlijk onderwijs zorgen daarnaast voor een veilige lesomgeving. Leerlingen ontwikkelen zich sociaal goed, omdat ze met kinderen van alle leeftijden omgaan. Op een kleine school kent iedereen elkaar, wat kinderen emotionele veiligheid biedt.

Deze sfeer zorgt er ook voor dat ouders voor of na schooltijd makkelijk bij De IJsselster terecht kunnen met vragen, zorgen of ideeën.

De IJsselster bestaat uit een team van 12 enthousiaste onderwijskrachten: zeven leerkrachten, twee vakdocenten (een gymleerkracht en docent beeldende vormgeving) en om alles goed te begeleiden en aan te sturen, zijn er een onderwijsassistent, intern begeleider en een directeur aanwezig. Alle leraren zijn vakbekwaam, met hun eigen specialisaties onder anderen op het gebied van drama, muziek, rekenen, taal en sociaal emotionele vorming.

Het team van De IJsselster is flexibel en inventief als het gaat om groepsdoorbrekend te werken, want dat is de praktijk bij De IJsselster: alle klassen zijn ingedeeld als combinatieklassen. Leerlingen uit verschillende groepen werken met elkaar aan opdrachten en leren hierdoor veel van elkaar. Door samen te werken verbetert de leerprestatie en kan je ontdekken wat jouw talenten zijn.

Echt de kracht van een kleinschalige school!

Nieuwsgierig naar de gepersonaliseerde aanpak en kleinschalige opzet van De IJsselster?

Kom gerust eens kijken in onze school. Maak een afspraak met Suzanne Roemeling, directeur van De IJsselster. Zij beantwoordt al uw vragen en geeft u graag een rondleiding door de school.

Basisschool De IJsselster
Groenendael 227 in IJsselmuiden
directie.ijsselster@catent.nl
(038) 331 90 33