Afbeelding
Aangeleverd.

Vermogensadvies zonder dubbele agenda: Marcel Hup speurt naar optimaal beheer van uw geld

Partnerbijdrages

KAMPEN – We leven in bijzondere tijden. Meer dan ooit is dit daarom het moment om uw vermogen eens grondig onder de loep te nemen. Wat te doen? Beleggen? Schenken? Inzetten voor een betere wereld? Of toch vastzetten op een spaarrekening? Vermogensregisseur Marcel Hup uit Kampen geeft volgens het motto ‘private banking zonder bank’ een objectief en onafhankelijk advies.

Marcel Hup, 48 jaar, was bijna 25 jaar werkzaam voor ABN AMRO waar hij zich hoofdzakelijk ontplooide tot vermogensadviseur met beleggingsadvies als specialisme. In 2018 sloot hij zich met Hup Vermogensregie aan als zelfstandig vermogensspecialist bij Affluent-New School Private Banking en van die stap heeft hij geenszins spijt. Naast zijn eigen ervaring en kennis beschikt Hup onder meer over actuele data zoals rendementen, kosten en risico’s van meer dan 40 vermogensbeheerders in Nederland.

“De groep klanten die ik namens ABN AMRO adviseerde voor hun vermogen werd groter en groter. Voor de bank was dit gunstig, maar voor mij bracht dit mee dat de persoonlijke aandacht voor de klant onder druk kwam. Als het om persoonlijk bankieren gaat is dat niet mijn manier van werken. Nu heb ik meer tijd voor de klant en de adviserende gesprekken zijn diepgaander. Bovendien kan ik écht objectief adviseren en is de vertrouwensband hechter.”

Marcel vat zijn werkzaamheden als volgt samen: “Ik vind de optimale oplossingen met betrekking tot het beheer van een vermogen. We selecteren, controleren, coördineren en communiceren namens de klant met de banken/vermogensbeheerders waar (een deel van) het vermogen wordt aangehouden. Zo houden we uw bank of vermogensbeheerder scherp en de kosten binnen de perken. Kiest een klant ervoor om de beleggingen zelfstandig in te vullen dan kunnen we als sparringpartner dienen en op basis van de wensen samen de portefeuille en economische ontwikkelingen bespreken en monitoren. Welke vorm van ondersteuning iemand ook wenst, wij beheren zelf geen gelden dus deze staan altijd op een persoonlijke rekening van de klant zelf.”

Zonder dubbele agenda begeleidt hij mensen dus naar de beste oplossingen en partijen om een vermogen te beheren en optimaal te laten renderen. ”Ik zie vaak dat mensen jarenlang vastgebakken zitten aan één bank of vermogensbeheerder en geen idee hebben dat er betere alternatieven zijn. Relatief kleine veranderingen in de vermogensverdeling kunnen al leiden tot structureel lagere kosten en een beter rendement.”

“Waar het uiteindelijk om gaat is je doelen te realiseren”, concludeert de onafhankelijk adviseur. “Dit kan het zekerstellen van een oudedagsvoorziening zijn of het intact houden van vermogen; inflatie en de fiscus liggen immers altijd op de loer. ‘Gewoon’ op de bank zetten levert niet bepaald veel op. En als je zelfs rente moet betalen over je spaargeld wordt het helemaal een ander verhaal.”

“Een eerste gesprek om de mogelijkheden te verkennen is altijd vrijblijvend. Wanneer blijkt dat ik waarde kan toevoegen en er een klik is, dan spreken we op basis van uw wensen een prijs af op basis van het tijdsbeslag. Wij rekenen geen percentage over uw vermogen zoals bij veel banken en vermogensbeheerders. Wel zo eerlijk en doorgaans een stuk voordeliger”

Vanzelfsprekend beschikken zowel Affluent als Hup Vermogensregie over de benodigde AFM vergunningen voor vermogensadvies.

Bel voor een afspraak met Marcel Hup 06-24688037 of mail naar marcel@affluent.nl. Meer informatie staat ook de op de site: https://affluent.nl/vermogensadviseurs/marcel-hup/