Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst dankt sponsors voor steun in coronatijd

Partnerbijdrages

Net als andere koren is ook het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst zwaar getroffen door het coronavirus. In deze moeilijke tijd doet de financiële steun van sponsors heel prettig aan. “Daar zijn we ze heel dankbaar voor”, aldus voorzitter Dick Klooster van Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst.

Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst bestaat al 52 jaar en heeft een goede naam opgebouwd. “We zijn een bloeiend koor onder leiding van Freddy Veldkamp, maar corona speelt ons parten”, vertelt Klooster. Het koor verzorgde ieder jaar zo’n tien optredens door heel het land, maar toen kwam de corona. “Sinds maart hebben we geen concerten meer kunnen geven. Eén persoon van ons koor is overleden aan het virus. Daarnaast is ook een aantal leden van ons ziek geworden door corona. Misschien kunnen die wel niet meer terugkeren in ons koor”, aldus een bezorgde Klooster.

Door corona kan het koor momenteel niet repeteren en ook niet optreden. “Het is zo jammer dat je je niet aan het publiek kunt laten horen. Normaal geven wij een concert in het voorjaar, een oranjeconcert en een kerstconcert in de Bovenkerk. Dat mis je nu allemaal. Dat zijn drie concerten waarbij we publiek en sponsors uitnodigen. Dat is er nu niet bij.”

Ondanks de moeilijke tijd kon het koor blijven rekenen op de steun van sponsors en bleven ook de leden het mannenkoor trouw. “Bij ons koor is er een sfeer van verbondenheid. Dat zorgt ervoor dat er geen gemopper is en iedereen trouw is gebleven. Het zijn de vruchten van de goede sfeer in ons koor. Het bestuur wil alle leden, sponsors en liefhebbers bedanken en iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen”, besluit Klooster.