Afbeelding
Aangeleverd

Verbouwing Hans Leurink Optiek: modernisering en een eerbetoon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hans Leurink Optiek is een bekende naam in Kampen. 34 Jaar geleden startte Hans Leurink zijn optiekzaak aan de Oudestraat 228. Samen met zijn vrouw Tineke waren ze graag geziene ondernemers in de binnenstad van Kampen. 

Sinds 2008 is Marlinde Leurink mede eigenaar van het bedrijf geworden. Hoewel ze in het begin vaak de vraag kreeg: ‘Is Hans er ook’, won ze al snel het vertrouwen van de klanten.

Helaas moest Hans Leurink zich die tijd wegens verminderde gezondheid terugtrekken uit de optiek en hij stierf op 20 mei 2016.

Marlinde Leurink was vastbesloten de winkel door te laten draaien en zelfs nieuw leven in te blazen. Samen met haar moeder Tineke en overige personeelsleden zette ze het werk van haar vader voort.

Naast het voortzetten van het werk van haar vader heeft Marlinde Leurink zich verder ontwikkelt en werk sinds kort samen met een optometrist. Zo kan er een onderzoek uitgevoerd worden waarbij een duidelijk beeld wordt gevormd over de conditie van de ogen. Ook kunnen er foto’s van het netvlies worden gemaakt. Leurink: “Onze oogzorg gaat verder dan het opmeten van de ogen. Zo verdiepen we de oogzorg waardoor een goede samenwerking met huisartsen en oogspecialisten ontstaat. We hebben al menig klant doorverwezen naar een specialist. Het voelt toch fijn als je daardoor verder leed kunt voorkomen.”

Als het klanten niet lukt om naar de winkel te komen stapt Leurink in de auto. “Ik bezoek klanten, als het niet anders kan, thuis of in het woonzorgcentrum. Zo kan ik ook hun de juiste hulp bieden.”

Tijdens de meest recente lockdown stak ze samen met familie, vrienden en een schildersbedrijf haar handen uit haar mouwen en heeft de winkel een totale metamorfose gegeven. Tijdens deze verbouwing hielp ze haar klanten in afgeschaalde mate verder in een loods op het industrieterrein, om de zorg te kunnen continueren. 

Op 13 februari is de heropening van de winkel. Uiteraard is het niet mogelijk om dit, zoals 34 jaar geleden tijdens de officiële opening, groots te vieren. Maar de diverse bloemen geven blijk van tevreden klanten die blij zijn dat ze weer in de vernieuwde winkel terecht kunnen. 

Aan de wand prijkt een levensgrote zwart wit foto van haar vader. Leurink: ‘Op deze manier is hij toch altijd in de winkel. We missen hem enorm, deze transformatie is het begin van een nieuw tijdperk, maar ook een eerbetoon aan mijn ouders. Ik ben dankbaar dat ik dit samen met mijn moeder kan doen en hoop dat we snel weer onze klanten wat langer in de winkel kunnen hebben om met ze te praten en koffie te drinken. Want die gezelligheid hoort echt bij onze familie.”

Afbeelding