Afbeelding
Aangeleverd

Dit is waarom je moet kiezen voor een tapijttegelvloer

Partnerbijdrages

Wanneer er over vloeren wordt gesproken, gaat het vaak over parketvloeren, gietvloeren, tegelvloeren, vinyl- of laminaat vloeren. Maar wordt het woord tapijttegelvloer ook genoemd? Waarschijnlijk niet of maar beperkt. En dat is jammer. Een tapijttegelvloer heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Lees snel verder en ontdek hier beneden alle voordelen van een tapijttegelvloer.

Wat is een tapijttegelvloer?

De naam zegt het al. Een tapijttegelvloer is een vloer die modulair uit tapijttegels wordt samengesteld. Een tapijttegel is een vierkante tegel van textiel. De onderkant van de tapijttegel bestaat uit kunststof of jute waarop textiel van losse draad in lussen, de pool, is aangebracht. De textiel kan bestaan uit katoen, wol of kunstgaren. Een dergelijke vloer is bijzonder duurzaam en slijtvast. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat vloerbedekking voor projecten voor meer dan 80% uit tapijttegels bestaat.

Snel en gemakkelijk

Een tapijttegelvloer is snel en eenvoudig te plaatsen. Tapijttegels kunnen namelijk op elke ondergrond worden gelegd zolang de ondergrond maar droog, vlak en hard is. Dus bovenop een bestaande laminaatvloer, plankenvloer, giet- of betonvloer. Je kunt de tegels bevestigen met een speciale tape of lijm. Je kunt ze zelfs zonder lijm plaatsen. Met een stanleymes snijdt je ze desgewenst verder op maat. Omdat tapijttegels zo gemakkelijk te leggen zijn, zijn ze ook weer net zo gemakkelijk los te halen.

Eindeloos te combineren

Houd jij van afwisseling? Dan zit je met tapijttegels helemaal goed. Tapijttegels vragen juist om wat creativiteit.

Het leuke van tapijttegels is dat je er niet aan gehouden bent om je vloer in één kleur te leggen. Met twee verschillende kleuren kun je al leuke effecten bereiken, bijvoorbeeld een geblokte vloer. Laat je fantasie de vrije loop. 

Ben je een of meerdere kleuren moe? Die kun je dan eenvoudig vervangen voor andere tegels. Je vloer ziet er weer als nieuw uit. Datzelfde geldt ook wanneer je tegels wilt vervangen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Wanneer je een glas rode wijn op je vaste vloerbedekking morst, heb je een probleem. Bij een tapijttegelvloer hoef je slechts één of hooguit enkele tegels te vervangen. Hetzelfde geldt voor tegels die in een looppad liggen. Mochten die wat versleten of smerig zijn, kunnen die eenvoudig worden vervangen.

Duurzaam

Kiezen voor tapijttegels is ook een duurzame keuze. Wanneer je de tegels goed onderhoudt, blijven ze mooi en kun je ze zelfs te koop aanbieden. Zo krijgen ze een tweede leven. Er zijn zelfs bedrijven die gebruikte tapijttegels, zogenaamde re-use tegels aanbieden en hierin gespecialiseerd zijn. Omgekeerd werkt het natuurlijk ook wanneer je op zoek bent naar gebruikte tapijttegels.

Waar kan ik tapijttegels kopen?

Een goed adres om tapijttegels te kopen is bijvoorbeeld Sparo de grootste leverancier van Nederland. Sparo draagt bij aan duurzaamheid door gebruikte tapijttegels weer een nieuwe bestemming te geven.