Afbeelding
Aangeleverd

Dagen wachten op een offerte? Adverteerweb maakt offline adverteren transparant en direct toegankelijk

Partnerbijdrages

Ook in tijden waarin digitale media meer en meer de boventoon voeren blijft adverteren op ‘offline’ platformen van onschatbare waarde. Dat stellen de oprichters van Adverteerweb, die signaleren dat hun klanten, zeker op regionaal niveau, nog altijd massaal interesse tonen in bijvoorbeeld huis-aan-huis-reclame of een advertentie in de lokale krant. Zij signaleren echter een probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen en dat in tijden van de coronapandemie nog eens extra versterkt wordt. Adverteren is niet alleen kostbaar, maar de prijzen zijn bovenal vooraf vaak erg onduidelijk. Daarom is er met Adverteerweb nu een transparante alles-in-één oplossing voor wie reclame wil maken via traditionele communicatiekanalen.

“Veel reclamebureaus en advertentieplatformen zijn vaag over hun prijzen. Je moet een offerte opvragen, waarna er vaak al gauw een week of soms nog meer tijd overheen gaat alvorens je eindelijk een prijsopgave ontvangt. Veel ondernemers weerhoudt dit ervan moeite te steken in adverteren. Terwijl het ontzettend waardevol kan zijn!”, zo stelt de oprichter van Adverteerweb.

Vaste advertentiepakketten

Het voornaamste probleem is zijns inziens dan ook niet zozeer dat adverteren te duur is. Het gaat er meer om dat je als ondernemer vaak gebonden bent aan vaste pakketten. “Denk daarbij aan vaste afnamehoeveelheden, zoals minimaal tienduizend flyers of een vast verspreidingsgebied dat voor jou niet per se relevant is.” Hij voegt eraan toe dat menig ondernemer als gevolg van corona slechts een beperkt budget heeft. “Meer dan ooit moet iedere uitgegeven euro een weloverwogen beslissing zijn.”

Op adverteerweb.nl kun je als ondernemer daarom zeer nauwkeurig je eigen advertentiepakket samenstellen. Je kiest welke vormen van verspreiding jij wilt inzetten. Zo kun je ervoor kiezen bijvoorbeeld flyers verspreiden te combineren met outdoor reclame of kies je voor uitsluitend een advertentie in de krant of direct mailing. Daarvoor bepaal je helemaal zelf je gewenste verspreidingsgebied en de periode waarin je wilt dat je advertentie te zien zal zijn. Op die manier betaal je alleen voor de verspreiding die naar jouw mening van meerwaarde zal zijn.

Niet meer wachten op een offerte

Bij Adverteerweb hoef je vervolgens niet enkele dagen tot weken te wachten op een offerte, zodat je weet welke prijs er gemoeid gaat met jouw advertentie(s). Terwijl je op de website je voorkeuren aangeeft, zie je meteen de prijs meeveranderen. Je ziet welk bedrag er gekoppeld is aan een bepaald verspreidingsgebied en wat de prijsverschillen tussen de diverse advertentiemogelijkheden zijn. Ben je tevreden over je pakket? Dan kun je via de website meteen je bestelling plaatsen. Binnen enkele minuten kan het geregeld zijn. Dát is offline adverteren anno 2021!