Afbeelding
Aangeleverd

Duurzaamheid in de bouw; rijplaten & laadpalen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Door de jaren heen is er steeds meer aandacht voor het aspect duurzaamheid. De ontwikkeling van duurzame producten gaat als een stoomtrein en valt bijna niet meer te stoppen. Dagelijks ontpoppen nieuwe ideeën voor een eerlijkere en gezondere wereld. Interessante innovaties binnen diverse sectoren en vakgebieden zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven zich richten op een toekomst waar de balans tussen maatschappij, economie en ecologie centraal staat. Bedrijven nemen steeds vaker verantwoordelijkheid als het gaat over duurzaam ondernemen!

Duurzaam in de bouwsector

Duurzaamheid is ook een hot topic in de bouwsector. Bedrijven vinden dit steeds belangrijker worden en dat leidt tot nieuwe, interessante ontwikkelingen! Eén van die nieuwe ontwikkelingen zijn duurzame rijplaten. Waar vroeger draglineschotten huren van toepassing was, worden er nu steeds vaker composiet rijplaten gebruikt. Deze rijplaten zijn gemaakt om zwaar transport te voorzien van een tijdelijke weg. De traditionele draglineschotten zijn over het algemeen zwaar en beschadigen de ondergrond. Het unieke aan de composiet rijplaat is dat hij niet zwaar is, en ook nog eens de ondergrond minimaal beschadigd! En last but not least, door het lichte gewicht is het mogelijk om twee keer zoveel rijplaten met één zending mee te geven. Dat scheelt weer een ritje met de vrachtwagen!

Circulariteit

Deze composiet rijplaten hebben een langere levensduur dan hun traditionele voorganger. Ze zijn vormvast, roestvrij én UV-bestendig! De gemiddelde levensduur van een composiet rijplaat is hierdoor zelfs 15 jaar. Dat is langer dan dat de gemiddelde rijplaat meegaat. Hier zie je vaak na een aantal jaar roestgaten in, of ze worden gewoon weggegooid zodra het project klaar is. Ook daar onderscheidt de composiet rijplaat zich in; hij kan gerecycled worden.

Elektrisch transport

Ook wordt er in de bouw steeds meer omgekeken naar elektrische auto’s. Let maar eens op; de projectleiders, opzichters en uitvoerders in de bouw komen steeds vaker naar het werk in de elektrische auto! Dat is al een mooie eerste stap. Stap 2 is dat het vrachtverkeer elektrisch gaat rijden en stap 3 het zware gereedschap. Maar daar zijn wel laadpalen voor nodig, want anders sta je met een lege batterij. Een laadpaal wordt hierdoor ook steeds vaker gezien op een bouwplaats, wat dus een goed teken is!

Een eerlijke keuze

Als ondernemer in de bouw zijn composiet rijplaten dus niet meer te missen. De efficiëntie en duurzaamheid van dit product zorgt ervoor dat je bijdraagt aan de belangrijke balans tussen een eerlijke wereld, een gezondere wereld en de economie! We zijn al hard op weg met rijplaten die de ondergrond niet beschadigen én duurzaam zijn & laadpalen op bouwplaatsen. Maar we zijn er nog niet, ondanks dat er binnen de bouw steeds meer oog is voor de flora en fauna!