Afbeelding
aangeleverd

Wil je een pakketje versturen? Drie tips voor en soepele verzending!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tegenwoordig kopen en verkopen we steeds vaker en steeds meer op internet. Dat betekent dat het pakket verkeer ook ontzettend is gegroeid. Per dag gaan er bijna 2 miljoen pakketten door het land heen. Je kunt je voorstellen dat je je pakketje goed moet beschermen in deze wirwar van poststukken. Daarom zijn hier drie tips voor een soepele verzending van je pakketjes.

Tip 1: Een stevige verpakking

Het is misschien een schot voor open deur, maar een goede verpakking is ontzettend belangrijk om je post veilig en onbeschadigd op de plek van bestemming te krijgen. Zorg ervoor dat de verpakking die je gebruikt niet makkelijk te scheuren of te breken is. 

Gebruik bijvoorbeeld geen dunne plastic tasjes, maar wikkel je pakket bijvoorbeeld in wat dikker plastic zoals een vuilniszak. Zorg er daarnaast ook voor dat de verpakking goed dicht zit. Gebruik een goed klevend tape die ook groot genoeg is om alles bij elkaar te houden.

Tip 2: Track & Trace

Het is soms wat duurder, maar verstuur je pakket met een track & trace. Zo kunnen zowel jijzelf als de ontvanger van het pakket makkelijk en snel in de gaten houden wanneer het pakket geleverd gaat worden. Zo kan de ontvanger rekening houden met de levering door bijvoorbeeld thuis te blijven. 

Anderzijds kun jij als verzender ook in de gaten houden of de zending inderdaad we wordt geleverd en of dat op het goede adres gebeurt. Zo kun je bepaalde disputen met de ontvanger van je pakket voorkomen.

Tip 3: Zorg voor een duidelijk verzendlabel

Ook dit lijkt een schot voor open deur, maar met het maken van een verzendlabel zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Als een label waar met stift op is geschreven nat wordt is de tekst naderhand niet meer te lezen. Daarnaast moet je ook heel zorgvuldig schrijven. Een snel geschreven 7 kan zo op een 1 lijken. En voor dat je het weet wordt je pakket op het verkeerde adres geleverd. 

Het best is dus om je label gewoon uit te printen met een labelprinter zoals bijvoorbeeld de Dymo s0904980. Er zijn een hoop van dit soort printers op de markt. Het zijn drie simpele tips, maar ze zijn zo simpel dat je er misschien niet zo bij stil staat. Hopelijk kun je hiermee veilig en met plezier je pakketten rondsturen.