Hil Herweijer
Hil Herweijer

Wat wilt ú?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Als Nederlandse notarissen willen wij de burger bewust maken van de noodzaak om in een levenstestament wensen voor later vast te leggen. In dat kader is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie bij omroep MAX enkele weken geleden gestart met de campagne ?wie van de drie?. Om u te laten nadenken over de mogelijkheden, is er een checklist ontwikkeld. Deze is te downloaden op www.wievandedrie.nl.

 

De checklist van ?wievandedrie? reikt onderwerpen aan om over na te denken en helpt een keuze te maken voor wie uw zaken moet gaan behartigen als u dat zelf meer kunt. Het is belangrijk daarover na te denken en dat vast te leggen. Met ?mijn familie weet wel wat ik wil?, legt u een hele verantwoordelijkheid neer bij uw naasten, die, als het moment daar is, toch graag hadden geweten wat u in bepaalde situaties wilt.
De checklist biedt voor medische zaken de mogelijkheid om met name na te denken over een behandelverbod of een euthanasieverklaring. Als notaris wil ik u wijzen op een alternatief, het vastleggen van levenswensen bij een naderend levenseinde.
In Nederland hebben wij bijvoorbeeld goede palliatieve zorg. Zorg die er op gericht is om de kwaliteit van leven te verbeteren van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening, door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard, aldus de de nitie van de Wereld-Gezondheids-Organisatie (WHO).
U kunt bij ons terecht voor het opmaken een levenstestament, waarin wij betreffende medische zaken u meer mogelijkheden bieden dan de checklist.
WAARVAN AKTE.

 

Hil Herweijer

 

Notariskantoor Herweijer

Meeuwenweg 17
8261 VZ Kampen
Postadres: Postbus 331
8260 AH Kampen
Tel. 038 ? 33 37 051
info@notarisherweijer.nl
www.notarisherweijer.nl

 

Gratis inloopspreekuur iedere woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.