Afbeelding
Aangeleverd.

Te laat betaalde facturen? Dit is de oplossing

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Niets is zo vervelend als openstaande facturen die allang betaald hadden moeten zijn, vooral als er een groot bedrag openstaat dat je goed kunt gebruiken. Veel ondernemers - zzp’ers en ondernemers in het mkb - lopen hier tegenaan. Dat je langer op je geld moet wachten is niet het enige probleem. Onenigheid over openstaande facturen kan leiden tot een slechtere relatie met je klant. Soms krijg je je geld helemaal niet omdat je klant failliet gaat of simpelweg weigert te betalen. Wat kun je hiertegen doen? Natuurlijk kun je kiezen voor het versturen van herinneringen en aanmaningen, of het inzetten van een incassobureau. Maar vaak ben je dan al maanden verder, zonder dat je een euro hebt gezien. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk te kiezen voor factoring: dé oplossing voor te laat betaalde facturen. Wat dat is, lees je hieronder!

Wat is factoring mkb?

Bij factoring zorgt een derde partij voor het betalen van je facturen. Dat heeft als groot voordeel dat je het bedrag binnen no-time op je rekening hebt staan, vaak al binnen 24 uur. Je betaalt hier een klein bedrag aan administratiekosten voor. Als je gebruik maakt van factoring mkb of voor zzp’ers hoef je je dus nooit meer zorgen te maken over het innen van je facturen en heb je het bedrag altijd razendsnel binnen. Ideaal als je je liquiditeit op peil wilt houden! Heb je interesse in factoring? Dan kun je onder andere terecht bij The Blue Factor. Dit bedrijf helpt je je facturen direct te innen, zonder gedoe. 

Wanneer kiezen voor factoring?

Als al je klanten altijd op tijd betalen en je geen behoefte hebt aan snelle betalingen, dan is factoring wellicht niet nodig. Maar als je wél graag je facturen in enkele dagen binnen wilt hebben, of als er enkele wanbetalers in je klantenbestand zitten, dan is factoring mkb misschien wel dé oplossing voor jou. Misschien vraag je je af of factoring duur is. Je betaalt immers voor het innen van je facturen. Veel bedrijven besparen echter flink op incassokosten als ze gebruik gaan maken van factoring bij The Blue Factor. Daarnaast bespaar je tijd als je debiteurenbeheer uitbesteedt. En mogelijk bespaart het ook een boel frustratie. Bovendien kun je ervoor kiezen slechts een deel van je facturen te laten innen via een organisatie die factoring verzorgt. Zo houd je altijd grip op je facturatie.

Hoe werkt het?

Als je kiest voor factoring komt het rekeningnummer van de factoringorganisatie op je facturen te staan. Het is slim dit vooraf te communiceren met je klanten. Stuur je je factuur eruit? Dan ontvang je het bedrag direct van The Blue Factor, waarna zij contact opnemen met je klant. Dat gebeurt uiteraard altijd professioneel. Je betaalt daarna een klein bedrag per factuur voor de dienst van de factoringorganisatie. Wil je ook gebruik maken van factoring mkb? Dan is het zeker de moeite waard eens contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek.