Afbeelding
Herman IJssel

Bedrijfsbezoek Sportpark De Venen & De Maten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het was op 17 maart een drukte van belang bij Sportpark De Venen & De Maten. Bijna 90 ondernemers van de netwerkclub Ondernemers in Bedrijf waren te gast bij het aangesloten lid Sportpark De Venen & De Maten en kregen een informatief-sportief programma voorgeschoteld. Dit keer waren naast ondernemers uit Kampen ook ondernemers van Zwolle en Dronten in Bedrijf uitgenodigd, waardoor er een mooie gelegenheid was om eens met ondernemers uit andere regio's kennis te maken.

Sportparkmanager Rob Kluvers praatte de ondernemers bij over zijn rol op het grootste sportpark van Kampen en zijn ambitieuze plannen voor de toekomst. Het is de bedoeling het sportpark, waar vijf sportverenigingen zijn gehuisvest, via samenwerking met allerlei organisaties tot een dynamisch park te maken waar sport, zorg, gezondheid en welzijn worden gecombineerd. De mogelijkheden zijn op dit mooie en centraal gelegen sportpark daarvoor volop aanwezig. Met name de maatschappelijke rol van het park werd uitgelicht. Door het bieden van stageplaatsen, werkervaringsplaatsen, ontmoeting en re-integratietrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt samen met een aantal partners vorm gegeven aan deze belangrijke maatschappelijke rol.

Edwin Starke van Van Der Horst & Starke Job Coaching haakte daarop in en vertelde over de nieuwe Participatiewet, die toe gaat zien op een meer actieve rol voor gemeenten en bedrijfsleven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden en het belang van een goede begeleiding van zowel werkgever als werknemer in dat traject. Vervolgens werd kort met elkaar in discussie gegaan over het wederzijds belang van sponsoring van sportverenigingen en het maken van goede afspraken met elkaar over deze vorm van samenwerking.

Erik Fien van KamperUitjes.nl, een website waarop allerlei leuke bedrijfs- en familie-uitjes in de Gemeente Kampen worden aangeboden, nodigde de ondernemers uit om de buiten opgestelde mobiele klimwand te beklimmen of te gaan boogschieten. Op deze mooie voorjaarsavond maakte veel ondernemers daarvan gebruik, wat hier en daar tot hilarische taferelen leidde. Voor de winnaar Andy IJssel van BW Photo Kampen was er een leuke prijs!

De geslaagde avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Kampen in Bedrijf
De snel gegroeide netwerkclub organiseert op 18 mei haar volgende bedrijfsbezoek, dit keer een samenwerking tussen Café Eigenwijs Kampen en de Salonboot ?De Veerman van Kampen?.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden