Afbeelding
Aangeleverd

Inspiratie voor een alternatief voor een traditionele kerstboom

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Zodra Sinterklaas het land uit is, beginnen de voorbereidingen voor kerst. De meeste mensen halen in deze periode een kerstboom in huis. In veel huizen zien we een traditionele kerstboom terug. Deze boom is er in allerlei soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel een geschikt exemplaar te vinden is. Omdat een kerstboom vaak maar een paar weken blijft staan, vinden sommige mensen het zonde om hier een boom voor te kappen. Daarnaast zijn steeds meer mensen uitgekeken op een traditionele kerstboom. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk naar een alternatief. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg alternatieven. Zo zijn Yelka en Spira een origineel alternatief voor een kerstboom. In deze tekst zetten we een aantal alternatieven voor een kerstboom op een rijtje.

Kunstkerstboom
Koop je geen traditionele kerstboom omdat je het zonde vindt om een boom te laten kappen? Dan is een kunstkerstboom mogelijk een goed alternatief voor jou. Als je puur op de naam afgaat, kun je al afleiden dat het nier om een namaakversie van een traditionele kerstboom gaat. Als je zo’n boom in huis haalt, hoeft er geen boom meer gekapt te worden. Vandaar dat dit door veel mensen als goed alternatief voor een kerstboom wordt gezien.

Als je vroeger een kunstkerstboom in huis had staan, konden mensen direct zien dat hij nep was. Dit is tegenwoordig wel anders. Kunstkerstbomen zijn er de afgelopen jaren namelijk alsmaar echter en echter uit gaan zien. Mede hierdoor zijn ze steeds populairder geworden als alternatief voor een kerstboom. Daarbij komt dat zo’n neppe kerstboom verkrijgbaar is in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een geschikt exemplaar te vinden.

In tegenstelling tot een traditionele kerstboom verliest een kunstkerstboom geen naalden. Hierdoor hoef je niet om de haverklap met de stofzuiger door jouw woning heen om de naalden op te zuigen. Met dit alternatief voor een kerstboom hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over rommel in huis voor, tijdens en na de kerstdagen. Daarbij komt dat je niet op of om hoeft te kijken naar een kunstkerstboom als hij eenmaal staat. Zo hoef je hem bijvoorbeeld geen water te geven, iets wat bij een traditionele kerstboom wel het geval is.

Yelka houten kerstboom
In de intro van deze tekst haalden we al kort aan dat de Yelka een origineel alternatief voor een kerstboom is. Als je voorheen ieder jaar een traditionele kerstboom in huis haalde, doet deze naam bij jou mogelijk niet direct een belletje rinkelen. Daarom geven wij jou hier tekst en uitleg over dit alternatief voor een kerstboom. Allereerst moet je weten dat het hier om een kerstboom van hout gaat. Dit betekent dat je deze boom – net als een kunstkerstboom – niet hoeft te verzorgen. Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over uitvallende naalden.

Sommige mensen vinden een houten kerstboom wat saai. Er zijn inderdaad saaie houten kerstbomen te koop, maar de Yelka kerstboom hoort niet in dit rijtje thuis. Waarom niet? Omdat dit een origineel alternatief voor een kerstboom is. De boom bestaat namelijk uit verschillende houten balkjes. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen, waardoor je zelf vorm geeft aan jouw kerstboom. Als je de boom op gaat bergen komt dit eveneens van pas. Als je de houten balkjes allemaal in dezelfde richting laat wijzen, neemt de Yelka houten kerstboom namelijk weinig ruimte in beslag.

Als je geen fan bent van het op- en aftuigen van een kerstboom is de Yelka ook een goed alternatief voor een kerstboom. Het is namelijk niet noodzakelijk om deze boom te versieren in de aanloop naar kerst. Hierdoor hoef je hem alleen maar in jouw woonkamer neer te zetten. Vind je dit wat saai? Denk dan niet direct dat een Yelka houten kerstboom niets voor jou is. Nee, want je kunt deze boom namelijk ook prima versieren. Doordat je de houten balkjes in verschillende richtingen kunt draaien, kun je hem goed versieren met lichtjes en slingers. Daarnaast kun je kerstballen en andere ornamenten aan de houten balkjes hangen.

Spira kerstboom

Wil je liever geen Yelka kerstboom in huis halen? Dan betekent dit niet dat je geen geschikt alternatief voor een kerstboom kunt vinden. Nee, want de Spira kerstboom is namelijk ook een bijzondere verschijning. Het gaat hier weliswaar ook om een houten kerstboom, maar wel om een exemplaar met een bijzondere vorm. Zoals de naam je misschien al wel doet vermoeden, is deze boom spiraalvormig. Onderaan is de boom op zijn breedst en naar boven toe wordt hij steeds smaller. Door de spiraalvorm haal je een bijzonder alternatief voor een kerstboom in huis.

De Spira kerstboom is ideaal voor mensen die elk jaar weer opkijken tegen het optuigen van de kerstboom. Deze houten kerstboom staat namelijk binnen een paar minuten. Net als bij de Yelka geldt dat je hem niet hoeft te versieren. Toch kiezen veel mensen er wel voor om hem leuk en sfeervol aan te kleden. Ook dit kost je gelukkig maar weinig tijd. Als je veel opbergruimte hebt, hoef je de versiering na de kerst overigens niet uit de boom te halen. Je kunt hem dan in zijn geheel opbergen. Volgend jaar profiteer je hiervan, want dit alternatief voor een kerstboom is dan al opgetuigd.

Goedkoop alternatief voor een kerstboom
Een traditionele kerstboom kost je vaak maar een paar tientjes. In vergelijking met de hierboven genoemde alternatieven is dit maar een schijntje. Toch is het op de lange termijn goedkoper om voor een alternatief voor een kerstboom te kiezen. Waarom? Omdat je slechts eenmalig een investering doet. Een kunstkerstboom, Yelka of Spira kun je namelijk ieder jaar weer gebruiken. Als je tien jaar achtereen een traditionele kerstboom koopt, ben je vaak een veelvoud van de aankoopprijs van een alternatieve kerstboom kwijt. Reden genoeg om voor aankomende kerst een alternatief voor een kerstboom te kopen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41