Afbeelding
Aangeleverd.

Het belang van medische mondkapjes

Partnerbijdrages

Medische mondkapjes en medische maskers zijn allemaal zeer belangrijke uitrustingsstukken voor medische professionals. Of je nu arts, verpleegkundige of een andere medische professional bent, het is noodzakelijk om jezelf te beschermen tegen de ziekten die je dagelijks behandelt. In deze blogpost bespreken we waarom medische mondkapjes en maskers zo belangrijk zijn en hoe ze kunnen helpen je immuunsysteem gezond te houden!

Wat doet een medisch mondkapje?

Een medisch mondkapje is ontworpen om de lucht die je mond of neus binnenkomt te filteren. Dit helpt voorkomen dat je bacteriën inademt die tot infecties kunnen leiden. Het helpt ook de veiligheid van het medisch personeel te garanderen, aangezien zij voortdurend in de buurt van zieke mensen zijn.

Moeten alle gezondheidswerkers een mondbeschermer gebruiken?

De medische mondkapjes zijn een belangrijk onderdeel van de medische veiligheid. De medische mondbeschermers helpen het medisch personeel door de lucht die zij inademen te filteren en te voorkomen dat zij infecties oplopen. Als een medisch medewerker geen medisch mondkapje draagt, loopt hij meer risico om ziek te worden en zijn ziekte op andere mensen over te brengen. Zeker in deze tijden is het van groot belang! 

De druk op de ziekenhuizen wordt steeds groter waardoor ziekteverzuim onder verpleegkundigen natuurlijk niet wenselijk is. Maar daar zijn we met z’n alle verantwoordelijk voor. Als wij ons aan de regels houden en netjes afstand houden tot elkaar zodat minder mensen ziek worden, kunnen we zo bijdragen om de druk op de ziekenhuizen te verlagen. Mocht je dan toch naar wat drukke plekken gaan draag dan ook medische mondkapjes  om jezelf en de mensen om je heen te beschermen!

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.