Afbeelding
Aangeleverd

Benefietconcert voor Orange Babies met Britten Jeugd Strijkorkest

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De Rotary Club Kampen heeft een benefietconcert georganiseerd voor Orange Babies Child Development. Het optreden vindt plaats op 16 november in de Stadsgehoorzaal in Kampen en begint om 19.30 uur.

Het concert wordt uitgevoerd door het talentvolle Britten Jeugd Strijkorkest. Dit orkest biedt een podium voor talentontwikkeling aan jong muziektalent. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser. Zij stelde een prachtig programma samen met muziek uit verschillende stijlperiodes van de klassieke muziek. Van Mozart tot de jonge Amerikaanse componiste Caroline Shaw. Ook muziek van de naamgever van het orkest, Benjamin Britten wordt gespeeld. Loes Visser nodigde bovendien prijswinnaars van het Britten Concours en het Prinses Christina Concours uit als solisten.

Bijzonder op het programma is de Rapsodia Sinfonica voor piano en strijkers van de Spaanse componist Joaquin Turina. Het gebeurt niet vaak dat een piano rapsodie gecomponeerd wordt voor piano en strijkers. Turina gebruikte de typische melodieën uit Andalusië en combineerde ze met de stijl van zijn leermeesters Ravel en Debussy. 

Bijzonder vermeldenswaardig is de deelname van solist David Zielman uit Kampen op piano. David is 16 jaar en prijswinnaar van het Prinses Christina Concours. Hij studeert in Amsterdam, maar krijgt ook nog steeds pianoles bij Quintus, bij Hetty Flores die zijn talent ontdekte toen hij 8 jaar was. Hetty is apetrots dat haar leerling nu in de Stadsgehoorzaal op gaat treden. 

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart - Divertimento in F KV 138
(1756-1791)

Caroline Shaw - Entr’acte (a minuet & trio)
(1982-)

Joaquín Turina - Rapsodia sinfónica voor piano solo en strijkers
(1882-1949)

David Zielman - piano
Prijswinnaar Prinses Christina Concours

Pauze

Gabriel Fauré - Elegie op. 24
(1845- 1924)

Isaac Lottman – cello Prijswinnaar Britten Concours 2021

Sulkhan Tsintsadze - Romance en Khorumi
(1925-1991)

Elin Haver - altviool
Prijswinnaar Britten Concours 2021

Benjamin Britten - Simple Symphony
(1913-1976)

De muzikanten verzorgen na afloop van het concert de achtergrondmuziek tijdens een gezellige nazit.

Over Orange Babies Child Development

Orange Babies ambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. Het doel van het Child Development programma is het ondersteunen van de zorg voor wees- en kwetsbare kinderen in Namibië door het aanbieden van hulp met medicatie, voeding, kleding, onderwijs en voorlichting over hiv. 

Over het Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en ook gaat het op tournee. In 2014 won het orkest de eerste prijs cum laude tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. de officiële openingsact tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten diverse cd’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers.

Dirigent Loes Visser

Loes Visser dirigeerde verschillende orkesten in binnen- en buitenland, onder meer de Kiev Soloïsts, het Staatssymfonieorkest van Oekraïne, het Nieuw Ensemble en het Slovak Sinfonietta en ze was chef-dirigent van het Rotterdams Studentenorkest Erasmusica, het CREA kamerorkest en het Amsterdams Theaterorkest. Het Britten Jeugd Strijkorkest richtte Loes Visser op in 2007, als orkest voor jonge strijkers uit Oost-Nederland met veel talent, die zij met passie begeleidt in hun muzikale ontwikkeling.

Dit is een partnerbijdrage van de Rotary Kampen.

Afbeelding