Afbeelding

Slagerij van Campen steunt Roemeense straatkinderen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bij Slagerij van Campen is vorige week de ?Balkenbreien'-actie officieel afgesloten. Henk van der Lingen van Stichting Help Straatkinderen mocht een bedrag van 500 euro in ontvangst nemen.

Klanten van Slagerij van Campen konden van 1 tot en met 13 oktober meedoen aan de actie, waarbij wordt getracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. In deze periode verkocht Slagerij van Campen een kilo balkenbrij voor 7,50 euro, waarvan 2,50 euro was bestemd voor Stichting Help Straatkinderen (SHS). In de geest van de naam van de actie ?Balkenbreien' diende dan wel een breiwerk te worden ingeleverd. Ook dit keer deden veel mensen mee aan de actie. Een vrouw ging zelf niet met de breinaalden aan de slag, maar leverde maar liefst vier zakken met kleding in.

SHS is een Nederlandse stichting die zich het lot van straatkinderen in Roemenië aantrekt . Henk van der Lingen is nauw verbonden aan de stichting. Hij woonde zelf twee jaar in Roemenië en trok zich het lot van de kinderen aan. Hij was betrokken bij verschillende bouwprojecten en kent medewerker Andries Peereboom van Slagerij van Campen persoonlijk. In oktober werd de actie voor de tweede keer opgezet door Peereboom.

Met het geld van de actie ?Balkenbreien' kan de stichting tien keer voedsel uitdelen. Van der Lingen nam afgelopen donderdag de 500 euro dankbaar in ontvangst en verklaarde dat er nog meer geld nodig is. SHS helpt op diverse manieren, zoals het bouwen van huizen en het verstrekken van microkredieten voor startende ondernemers en voedselprojecten. Mensen die Stichting Help Straatkinderen wil ondersteunen, kunnen geld overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0152 1970 01.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.