Afbeelding
Ikonenmuseum

Benefietconcert voor Oekraïne door Kavóca en Ikonenmuseum

Partnerbijdrages

Op zaterdag 12 maart om 17.00 uur begint in het Ikonenmuseum (Buiten Nieuwstraat 2, Kampen) een benefietconcert voor Oekraïne. Het kleinkoor uit het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’ brengt een programma met ingetogen werken waarin de roep om vrede centraal staat. Het ensemble o.l.v. Luthine Postuma wordt begeleid door Jurjan Lipke op de piano.

Grote zorgen
Evelien Jalving van het Ikonenmuseum is diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. ‘We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden voor de inwoners van het land. De vreselijke beelden die onze huiskamer binnenkomen spreken voor zich. Veel slachtoffers, mensen op drift, kapotte gebouwen enzovoorts. We houden onze adem in over wat mogelijk nog komen gaat…’

Muziek verbindt
‘Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers’, zegt Luthine Postuma. ‘Om solidariteit te tonen en steun te betuigen, werd een beroep op ons gedaan voor dit benefietconcert. Door hun financiële bijdrage dragen de bezoekers een steentje bij. Muziek verbindt en biedt hoop en troost in donkere tijden. Wij roepen van harte op tot grote verbondenheid. Schoonheid tegen lelijkheid naast meeleven met de vluchtelingen van deze oorlog’.

Reserveren
Een uur van ingetogen muziek in verbondenheid én een goed doel steunen? Reserveer dan via mail ( HYPERLINK “mailto:e.jalving@ikonenmuseumkampen.nl” e.jalving@ikonenmuseumkampen.nl) een toegangsbewijs ad € 10,- te betalen aan de kassa van het Ikonenmuseum. Ook kunt u daarmee de expositie in het museum bezichtigen. De volledige opbrengst gaat naar giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Barry Kiel