Afbeelding

Glas heffen op succesvolle actie kooplieden Plantage

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het glas werd zaterdag geheven op de Plantagemarkt. 170 klanten van de jubilerende markt hebben een fles wijn gewonnen. Wethouder Geert Meijering deed de trekking. Nog eens vijftig flessen Spaanse rode wijn worden aankomende zaterdag verloot.

Dat gebeurt om 15.00 uur Tot die tijd maken bezoekers van de markt kans om een fles te winnen door bij aankoop van een product hun NAW-gegevens op een bonnetje achter te laten. Het brengt het totaal op 220 flessen en dat is ook precies het aantal jaren dat de markt bestaat.

De marktkooplieden hebben de wijn ingekocht bij Stichting Hope4Africa (dat samenwerkt met de internationale Stichting Christ Hope) en een flink deel van bedrag komt ten goede aan slachtoffers van aids, onder wie ook aidswezen. In Afrika worden ter plekke voorlichting- en preventieprogramma's gegeven. Ook wordt er hulp geboden aan terminale patiënten.

Voorzitter Jacob Hoogstede van de Ambulante Handel spreekt van een geslaagde actie. ?De wethouder (Het was de eerste actie van Meijering op de Plantagemarkt red.) was erg enthousiast. Hij vond het een erg leuke actie. Dat geldt ook voor de bezoekers van de markt. Ze hebben het er ook met elkaar over. Dit soort acties moet je van tijd tot tijd blijven herhalen.? Onder de prijswinnaars waren niet alleen Kampenaren en IJsselmuidenaren, maar eveneens mensen uit de regio waaruit volgens Hoogstede maar weer eens blijkt dat de markt een brede uitstraling heeft. De kooplieden hadden ook de OVK uitgenodigd om bij het moment aanwezig te zijn.