Afbeelding
Foto: K.H. van der Haven.

Laatste sleutel in Het Meer overhandigd

Partnerbijdrages

Nieuwbouwplan Het Meer is af! Op dinsdag 29 maart vond de laatste oplevering plaats. De familie Verdoes ontving onder belangstelling van alle betrokken partijen de sleutel van hun twee-onder-een-kapwoning. 

“We hadden niet verwacht in Het Meer een nieuwbouwwoning te kunnen krijgen en zijn er dan ook erg blij mee”, vertellen ze. “Het huis staat op een mooie plek aan de rand van de wijk. We kijken uit over de Trekvaart.”

359 woningen

Het Meer is een nieuwbouwplan van BEMOG, de gemeente Kampen en de Gilden Bouw en Onderhoud. Vroeger werd het gebied gekenmerkt door landerijen, een natuurijsbaan en het gemeentehuis van IJsselmuiden. Nu staan er maar liefst 359 woningen.

Start in 2014

“In 2014 startten we met bouwen. Omdat de verkoop moeizaam ging, begonnen we met kleine plukjes”, zegt Bouwe Strikwerda, adviseur bij BEMOG. “Dat veranderde toen de woningmarkt aantrok. De tweede en derde fase verliepen een stuk sneller. Het laatste deel bestond uit twintig twee-onder-een-kapwoningen.” 

Duurzaam

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in Het Meer. “Al onze woningen zijn voorzien van minimaal twaalf zonnepanelen en goede isolatie”, vertelt projectontwikkelaar Eric van de Werfhorst. “Op 1 juli 2018 werd de gasaansluiting verboden. Vanaf dat moment leverden we al onze woningen gasloos op.”

Kindvriendelijk en groen

Het Meer is een kindvriendelijke en groene wijk. In het hart staat een school, de omgeving biedt veel speelruimte en er zijn allerlei mooie wandelpaden. De Trekvaartzone, die om de wijk heen ligt, werd in 2019 zelfs uitgeroepen tot beste openbare ruimte van Nederland. Eric: “Alles valt nu op zijn plek. Het Meer is een wijk om trots op te zijn.”

Dit is een partnerbijdrage van BEMOG.

Barry Kiel

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05