75 extra openbare laadpalen elektrische auto's in Overijssel

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

REGIO - De provincie Overijssel is binnenkort 75 openbare oplaadpunten voor elektrische auto's rijker. Met die doelstelling start de provincie een subsidieregeling voor de plaatsing van de laadpalen. De subsidieregeling is bedoeld voor Overijsselse gemeenten.

De provincie draagt maximaal duizend euro per laadpaal bij. Er is een totaalbudget beschikbaar van 75.000 euro. Gedeputeerde Ineke Bakker voor Milieu, Wonen en Financieel Toezicht: ?De beschikbaarheid van elektrische laadpalen in de eigen woon- of werkomgeving is een belangrijke afwegingsfactor bij de aanschaf van een elektrische auto. Overijssel telt op dit moment circa 130 openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. Wij willen dit aantal graag vergroten, om meer mensen aan te moedigen om te gaan rijden op elektriciteit. " De provincie Overijssel stimuleert het gebruik van nieuwe, milieuvriendelijke brandstoffen als alternatief voor de gebruikelijke diesel en benzine. ?Elektrisch rijden is een van de schoonste vervoervormen, waarbij zowel de uitstoot van stikstofdioxide, fijn stof als CO2 veel lager is dan bij conventionele brandstoffen. Daarnaast is elektrisch rijden veel stiller. Naast milieuvriendelijker is het rijden op elektriciteit ook goedkoper?, licht Bakker toe.

De subsidieregeling voor de elektrische laadpalen is bedoeld voor gemeenten. Gemeenten kunnen de subsidie gebruiken voor de plaatsing van één of meer oplaadpunten in de openbare ruimte. Voor de vijf grote steden is er een maximum van twintig gesubsidieerde laadpalen per gemeente, in kleine gemeenten voor tien. Dit is besloten omdat de milieudruk in de steden groter is dan in dorpen. Voor de subsidieregeling geldt op is op.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden