Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zin in een spelletje Solitaire?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Herinnert u zich nog de goede oude tijd toen Solitaire gewoon een papieren kaartspel was? Het lijkt erop dat veel mensen het tegenwoordig kennen als dat populaire computerspel dat in het begin van de jaren negentig in het Microsoft Windows-besturingssysteem werd opgenomen. Maar wist je dat Solitaire eigenlijk de verzamelnaam is voor verschillende kaartspellen? We nemen een kijkje naar Solitaire en de verschillende types solitaire die mensen spelen. Dus trek een spel kaarten uit de kast of speel mee online!

Wat is Solitaire nu eigenlijk

Solitaire, zoals het in heel veel landen bekend is, is een kaartspel dat voor het eerst populair werd in Frankrijk en Duitsland. Solitaire komt van een oud Frans woord dat “alleen” betekent. Het kent in de historie al veel verschillende varianten. Vandaag de dag speelt men de versie Klondike Solitaire als Solitaire, zonder het woord Klondike. 

De eerste verwijzing naar dit kaartspel dateert van het einde van de achttiende eeuw. Het is hoogstwaarschijnlijk Europees, maar de specifieke regio is onduidelijk. Verschillende variaties van het spel werden gespeeld in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa.

Het spel is simpel, maar de uitdaging van het solitaire spel kan je uren bezig houden. De speler schudt 52 kaarten en herschikt ze volgens de spelregels tot alle kaarten netjes gesorteerd zijn in vier stapels, van aas tot koning, elk met een ander kaartsymbool. Lukt het je om alles in de juiste volgorde te leggen? Dan ben jij de winnaar van Solitaire. 

Gratis Online Solitaire spelen

Je kunt oneindig veel spelletjes zoals Solitaire gratis spelen op internet spelletjes website zoals www.Patience.nl. Solitaire online, bijvoorbeeld, is een van de vele spellen die je gratis op het web kunt spelen. Speel overal zonder beperkingen; je kunt zelfs op je tablet of smartphone spelen. We raden beginners aan met 1 kaart tegelijk te beginnen, omdat op dit niveau het spel makkelijker is uit te spelen. 

Met drie kaarten kunnen gevorderde spelers zichzelf op de proef stellen. Maar wees gewaarschuwd dat dit de helft van de tijd aanzienlijk moeilijker is om uit te spelen. Heb je een fout gemaakt? Het is altijd mogelijk om een handeling terug te draaien.

Bij Patience.nl hoef je geen account aan te maken of persoonlijke gegevens achter te laten. In het spel zelf worden de tijd en punten bijgehouden. Met deze statistieken kan je bijhouden hoe snel je speelt en hoeveel punten je behaald. De website bevat ook uitgebreide regels en strategieën voor beginnende spelers.