Afbeelding
Foto: aangeleverd

Favoriete anti-lek banden van de fietsbandenspecialist

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Het voorjaar is weer van start gegaan en iedereen pakt een stuk vaker de fiets. Als je jouw fiets even niet hebt gebruikt wordt het tijd om deze uit de schuur te halen en de banden op te pompen. Maar zijn de banden van je fiets eigenlijk nog wel in goede staat? Of word het tijd om een nieuw setje fietsbanden te monteren? De fietsbandenspecialist krijgt rond deze tijd vaak de vraag; welke anti-lek banden zou je adviseren? Niets is vervelender dan een lekke band en uiteraard komen ze alleen voor op een moment dat het echt niet uitkomt! Fietsbanden.com uit Zwolle geeft hier uitgebreid antwoord en heeft een paar favoriete banden waarbij de kans op een lekke band heel klein is. Ook geeft de specialist een paar waardevolle tips nu het fietsseizoen 2022 officieel weer is begonnen.

De beste merken

Bij Fietsbanden.com word alleen gewerkt met merken en fietsbanden waar zij zelf volledig achter staan. Zo hebben ze alle binnen en buitenbanden in het assortiment al eens gemonteerd en/of mee gefietst. Je wilt goede kwaliteit fietsbanden die een tijd mee gaan, dat begrijpt de bandenspecialist als geen ander. De merken waar zij het liefst mee werken zijn CST, Continental en Schwalbe. Dit zijn fabrikanten die zich al ruimschoots hebben bewezen in de praktijk en zijn ze echt innovatief. Kijk eens in de fietsbanden webshop voor de volgende favoriete buitenbanden van de specialist.

Favoriete anti-lek banden

Tegenwoordig zijn er veel anti-lek buitenbanden op de markt, maar er zijn wel een drietal banden die de specialisten van Fietsbanden.com echt vaak aanbevelen. Er is niet echt een enkele favoriet dus we noemen er drie waarbij lekke banden zo goed als verleden tijd zijn. Al deze banden zijn in meerdere maten te verkrijgen, dus ook vast voor jouw (elektrische) fiets.

1: CST Platinum Protector

Deze buitenband heeft maar liefst een dubbele anti-lek laag. Een zeer sterke band die ook bekend staat om zijn lage rolweerstand. Ook is de Platinum Protector geschikt voor e-bikes tot wel 50 km/u. CST fietsbanden zijn ondertussen ook veel te vinden op (elektrische) fietsen van vele bekende fietsfabrikanten. Dat is met een goede reden, want ze zijn betrouwbaar en brengen je veilig van A naar B.

2: Schwalbe Marathon Plus

Dit is een bekende en al vele jaren een zeer populaire buitenband onder fietsers en fietsfabrikanten. Uitgevoerd met een 5mm dikke anti-lek bescherming die zelfs een punaise tegenhoud. De band staat bekend om een hoge kilometrage en is beschikbaar met een paar verschillende profielen. Een veilig gevoel het hele jaar door, daar zorgt deze Schwalbe band wel voor. Ook is de Marathon Plus zeer geschikt voor e-bikes tot wel 50 km/u.

3: Continental Contact Plus

Een zeer ervaren fabrikant die naast autobanden ook topkwaliteit fietsbanden produceert. De Continental Contact Plus is het topmodel en is uitgevoerd met een 4mm dikke anti-lek laag en is ook zeer geschikt voor elektrische fietsen. De sterke anti-lek laag duwt in feite scherpe objecten weer terug naar buiten. De kans op een lekke band is erg klein als je kiest voor de zeer degelijke Continental Contact Plus buitenband! Ook deze buitenband geschikt voor de speed pedelec, dus de Contact Plus is perfect als je regelmatig 40km/u fietst.

Tip: Let op de bandenspanning!

Let wel op! Bij deze fietsbanden is het belangrijk dat de banden op de juiste spanning zijn en ook blijven. Het is essentieel, maar toch bij de meeste fietsen die de specialist in handen heeft zijn de banden niet op de juiste spanning. Het heeft namelijk veel nadelen voor de elektrische fiets en de banden. Zo slijten bijvoorbeeld de buitenbanden veel sneller, is de kans op een lekke band groter en gaat de actieradius van een e-bike flink achteruit. Check zeker om de vier weken even je bandenspanning en pomp zo nodig wat lucht in de banden. Zo fiets je weer een stukje lichter en vergroot je de actieradius van de e-bike. Check snel op de website van Fietsbanden.com wat de juiste Bandenspanning van jouw (elektrische) fiets moet zijn.

Vraag het de bandenspecialist

Omdat bandenmaten en de vele soorten fietsenbanden soms wat verwarrend kunnen zijn, kun je altijd je vraag stellen aan de specialisten van Fietsbanden.com. Of heb je een mooie fietsbanden aanbieding gespot in de webshop? Zij kijken graag met je mee of deze geschikt is voor jouw fiets. Je krijgt persoonlijk advies op maat en waardevolle tips zodat jij altijd de perfecte band in huis krijgt.