Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Bierbrouwerij De Hanze is ook zorg Brouwerij

Partnerbijdrages

Welkom bij Bierbrouwerij de Hanze. Sinds eind 2020 gevestigd aan Tasveld 10-1 in IJsselmuiden (in het pand van de voormalige drukkerij Veldman). Een nieuwe bierbrouwerij in de gemeente Kampen. Bij bierbrouwerij De Hanze worden heerlijke speciaal bieren volgens traditie gebrouwen. Daarnaast is De Hanze ook een Zorg Brouwerij.

Zorgbrouwerij de Hanze is opgericht en gekoppeld aan Bierbrouwerij de Hanze om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven deel te nemen aan een zinvolle en leuke dagbesteding en een arbeidstraining centrum waar kandidaten kunnen re-integreren naar hun toekomstige werk. Onze brouwers zijn tevens professionele begeleiders (SPW)  die gespecialiseerd zijn in zinvolle dagbesteding. Daarnaast hebben wij erkende jobcoaches die kandidaten naar werk professioneel kunnen begeleiden.
De organisatie vertelt: “Onze kandidaten kunnen vaardigheden leren op alle onderdelen van het bierbrouwproces, tevens kunnen ze gerichte cursussen volgen en certificaten behalen die hun verder op weg helpen in het arbeidsproces waar mogelijk. Denk hierbij aan sociale hygiëne, diverse horeca-cursussen etc Vanzelfsprekend kun je ook meehelpen in het proces om nieuwe bieren te ontwikkelen, hoe leuk is dat?”

De organisatie wil de Zorg- en Bierbrouwerij verder ontwikkelen tot een bepalende speler in de regio. “Daar kun jij onderdeel van zijn. Als dat nu is op het gebied van brouwen, orders verwerken, bottelen van flessen, uitserveren bij proef- evenementen, of uitleveren van bestellingen in IJsselmuiden en Kampen. Mocht je dit wat lijken, wil je hier je dagbesteding gaan invullen, neem dan contact op met Willem Stuut, telefoon 06-26712577. Samen gaan we dan werken aan het meest sociale biertje aan de IJssel. Hanze Bier! www.bierbrouwerijdehanze.nl.”

Dit is een partnerbijdrage van Bierbrouwerij De Hanze.