Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nieuw in Kampen: leegstaand vastgoed omtoveren tot opslagruimten

Partnerbijdrages

KAMPEN – Van textieldrukkerij Brezo naar mini-opslag. Het pand aan de Haatlanderdijk 22 in Kampen is door Storage Share, gespecialiseerd in mini-opslagruimten, verbouwd tot 90 opslagunits. Particulieren en zzp’ers kunnen in de voormalige textieldrukkerij veilig hun spullen opslaan.

Mini-opslag is populair. In steeds meer plaatsen schieten grote opslagcomplexen uit de grond. Storage Share kiest voor een andere aanpak: het bouwt niet nieuw, maar maakt gebruik van hoogwaardig leegstaand vastgoed. “Wij kiezen voor duurzaamheid”, vertelt Julian Doorten, medeoprichter van Storage Share. “Kantoren of andere panden die leegstaan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau kunnen prima een tweede leven krijgen als opslagruimte. We leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de betekeniseconomie. We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen daarmee sloop en de bijbehorende afvalstroom.”

Het oude pand van Brezo aan de Haatlanderdijk in Kampen staat sinds halverwege vorig jaar stond het pand leeg. Storage Share heeft nu 860 m2 omgebouwd tot 90 opslagruimten. Later dit jaar volgen nog eens 91 opslagunits in hetzelfde pand. In totaal zijn dan 181 opslagboxen op 1.500 m2 beschikbaar.

Doorten verwacht dat het daar niet bij blijft. “In de regio Kampen is niet veel kwalitatief goede mini-opslagruimte beschikbaar. We zien de vraag toenemen als we eenmaal ergens zitten. In steeds meer steden openen we nu een tweede vestiging.”

Storage Share verhuurt op ongeveer zestig locaties in Nederland tijdelijke opslagruimten. “Het zijn vooral particulieren die bij ons een opslagruimte huren.”

Huren bij Storage Share is goedkoper dan bij de traditionele aanbieders doordat bestaand vastgoed wordt omgebouwd tot opslagruimtes.  

Storage Share huurt het voormalige Brezo-pand voor een periode van twintig jaar.

Dit is een partnerbijdrage van:
Storage Share
storage-share.nl