Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zelf elektronische componenten kopen en vervangen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Er is steeds meer te doen over de hoeveelheid elektronisch afval die we produceren, bovendien stijgen de kosten van apparatuur. Dit komt mede doordat de vraag stijgt en zaken als processoren schaars worden. Met zelf elektronische componenten kopen en vervangen kun je kosten besparen en draag je je steentje bij voor een beter milieu.

Wil je zelf elektronische componenten kopen en vervangen? Lees dan snel verder.

Maar hoe kom je aan goede elektronische componenten en hoe vervang je deze? Lees verder voor meer informatie of bekijk direct elektronische componenten: https://www.tme.eu/nl/

Elektronische componenten kopen bij een specialist

Er zijn duizenden elektrische componenten. Van simpele transformatoren tot ingewikkelde relais en schakelaars. Als je voor het eerst kijkt, lijkt het allemaal heel ingewikkeld. Maar laat je niet demotiveren. Om snel goed op weg te komen in de wereld van elektrotechniek hoef je niet alle componenten te kennen. De meeste mensen leren stapsgewijs hun weg kennen. Je begint met het vervangen van een schakelaartje, een zekering of een transformator en uiteindelijk leer je hele systemen zelf te bouwen. Wel is het essentieel om een goede leverancier te vinden. Als je elektrische componenten wilt bestellen, kijk dan op tme.eu. Met meer dan 50.000 producten is dit voor mensen die met elektrotechniek bezig zijn dé shop.

Hoeveel kun je besparen met zelf elektrische componenten vervangen?

Je kunt duizenden euro’s besparen met elektrische onderdelen zelf vervangen. De hoogte van je besparing is afhankelijk van de kosten van het product dat je repareert. Stel je hebt een elektrische gitaar waarvan de volumeknop kapot is. Dan kan de gitaar duizenden euro’s kosten, terwijl een nieuwe potmeter maar een paar tientjes was. Of stel dat je ventilator het niet meer doet, dan kan een nieuwe ventilatormotor de oplossing al zijn.

Wat heb je nodig voor elektrische componenten vervangen?

Aan basisapparatuur heb je vaak een soldeerstation nodig. Ten minste, als wat je vervangt geen stekker heeft. Je dient de contactpunten dan te solderen. Bij een soldeerstation kopen is het advies een uitvoering te kiezen waarmee je ook kunt desolderen. Hiermee kun je gesoldeerde elementen weer losmaken. Iets wat je zeker tegenkomt bij elektrische componenten vervangen. Verder heb je meetapparatuur nodig om te meten welk component defect is. Afhankelijk van wat je wilt vervangen, zijn er meters die je nodig hebt.

Beginnen in de elektrotechniek

Heb je een kapotte koelkast, televisie, radio, laptop of ander apparaat waar je zelf mee aan de slag wilt? Zeker als je begint in de elektrotechniek is het leuk om aan een apparaat te sleutelen waar het niet zoveel van uitmaakt als het niet lukt. Kies dus een leuk project en begin je hobby of zelfs carrière in de elektrotechniek!

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17