Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Welke planten en bomen zijn momenteel populair in tuinen in Kampen?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De lente is begonnen en dat betekent dat tuinders weer volop aan de slag gaan in hun tuin. Er worden verschillende planten en bomen geplant, maar wat zijn nu de populaire keuzes? In dit artikel bespreken we een aantal van de meest voorkomende planten en bomen die momenteel in tuinen in Kampen te vinden zijn. Op deze manier weet je welke planten en bomen momenteel populair zijn, en kun je deze eventueel ook in jouw tuin aanplanten.

Geniet van coniferen

De coniferen zijn misschien wel de meest populaire boomsoort die momenteel in tuinen te vinden is. Coniferen zijn naaldbomen, waarvan de meeste soorten groen blijven gedurende het hele jaar. Ze worden vaak gebruikt als haagplant of as boompje, en zorgen voor een mooie aankleding van de tuin. Ook de rododendrons zijn momenteel populair in tuinen. Rododendrons zijn er in verschillende kleuren, en bloeien vaak in het voorjaar. Ze worden veelal aangeplant als sierplant, en geven de tuin een frisse uitstraling.

Lavendel en salie is in vrijwel elke tuin te vinden

Ook planten als lavendel en salie zijn momenteel erg populair in tuinen. Lavendel is een kruidachtige plant die mooi blauw of paars van kleur is, en een heerlijke geur afgeeft. Salie is een kruid dat veel in de keuken wordt gebruikt, maar ook qua uiterlijk een mooie aanvulling is op elke tuin. Beide planten zijn erg gemakkelijk te verzorgen, en hebben weinig water nodig.

Populaire bloemen in de tuin

Bloemen zijn natuurlijk een must-have in iedere tuin. Er zijn verschillende soorten bloemen die momenteel populair zijn in tuinen. Denk bijvoorbeeld aan gerbera’s, rozen, of margrieten. Gerbera’s zijn vrolijke bloemen die er in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Margrieten zijn wat rustiger van kleur, maar staan toch prachtig in de tuin. Rozen zijn misschien wel de meest populaire bloemsoort op dit moment. Ze geven een romantische uitstraling aan de tuin, en zijn er in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Kies voor een leilinde of magnolia

Als je op zoek bent naar een mooie boom die goed in de tuin past, dan kun je kiezen voor de leilinde of magnolia. Beide bomen zijn erg populair vanwege hun mooie bloemen, en geven de tuin een romantische uitstraling. Magnolia’s zijn er in verschillende kleuren, waardoor je altijd wel een boom vindt die bij jouw tuin past. Leilindes zijn wat rustiger van kleur, maar staan toch prachtig in de tuin.

Al met al zijn er verschillende planten en bomen die momenteel populair zijn in tuinen. Kies voor een boom of plant die bij jouw tuin past, en geniet van de mooie aankleding van je tuin. Wij wensen je veel plezier met het aanleggen en onderhouden van je tuin.