Arlinde van Leuveren.
Arlinde van Leuveren. Foto: Tessa Renes

Arlinde van Leuveren van Ecoheat: “het moet warm worden maar ook mooi zijn”

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ze hoort vaak dat het bijzonder is, maar zelf vindt ze dat wel meevallen: vrouwelijke ondernemer zijn in een bedrijfstak waarin vooral mannen actief zijn. “Maar ik ben eraan gewend dat mensen erover beginnen”, zegt Arlinde van Leuveren, eigenaar van Ecoheat vloerverwarming in Kampen lachend.

Zelf focust ze zich liever op haar toegevoegde waarde. “Ik benader het aanleggen van vloerverwarming wel anders dan mannen. Die kijken voornamelijk naar het technisch vlak. Ik kijk naar het totaalplaatje.”

Want vloerverwarming is meer dan alleen techniek. “Wij houden ook rekening met het esthetische. Je kunt de installatie, wij noemen dat de verdeelunit, wel makkelijk in de woonkamer hangen, maar dat ziet er niet uit. Wij kijken hoe je die zo mooi mogelijk kunt wegwerken. We bekijken het van een vrouwelijke kant, het moet warm worden maar het moet ook een nette installatie zijn die mooi weggewerkt is.”

Arlinde zit al veertien jaar in de vloerverwarming. “Eerst zeven jaar als bedrijfsleider bij een bedrijf in Brabant. Daar heb ik het vak geleerd, in de praktijk, en door cursussen te volgen. In 2016 ben ik teruggekomen in Kampen. Ik ben hier geboren en mijn moeder en zusje wonen hier. Toen had ik de keuze: ga ik weer een bedrijf voor een ander opbouwen, of ga ik voor mezelf beginnen?”

Dat werd het laatste. “Ik heb inmiddels een eigen pand met showroom en het bedrijf loopt erg leuk. Ik kan hier echt mijn eigen stempel op drukken.”

Ecoheat legt vloerverwarming in nieuwbouw en in bestaande woningen en bedrijfspanden. “We doen veel in renovatie. Voor de freeswerkzaamheden hebben we een heel machinepark. Daarom worden we ook door installateurs ingeschakeld bij renovaties.”

Wat Ecoheat ook anders maakt: Arlinde of een collega kijken van tevoren hoe een klus wordt uitgevoerd. “Wij denken niet: het is voor vijftig vierkante meter dus we hebben dit en dat nodig. We gaan echt kijken waar we tegenaan kunnen lopen. Daarbij denken we niet alleen aan de vloerverwarming zelf, maar ook aan andere zaken, zoals isolatie, geschikte vloerafwerkingen en alternatieve warmtebronnen.”

Dat is ook een vrouwelijke kant van ondernemen, vindt Arlinde. “Ik ben niet alleen maar omzetgericht, ik kijk naar het hele plaatje. Waar zijn mensen het meest mee geholpen? Je kunt wel in een jaren 60-woning wonen en vloerverwarming willen. Maar als je nog niks hebt aangepakt zeggen we: ik zou dat niet doen. Ga eerst de kieren, ramen en muren isoleren, anders stook je alsnog voor de mussen.”

Die eerlijke en realistische aanpak ervaren klanten als prettig. “We hebben door de jaren heen fijne contacten opgebouwd op isolatie- en vloerengebied met wie we goed samenwerken. Wij kunnen dus tegen klanten zeggen: bel ze eens op. We hopen dan natuurlijk dat ze bij ons terugkomen als ze aan vloerverwarming toe zijn. We kennen ook meerdere mensen die door de jaren heen verhuisd zijn en bij ons terugkomen. Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Ecoheat
Industrieweg 23
info@ecoheat.nl
www.ecoheat.nl

Afbeelding
Verdachte van moord op dochter na sprong in IJssel naar Pieter Baan Centrum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met betaalpas of creditcard in bussen OV-regio IJsselmond Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
N50 Kampen – Kampen Zuid: werkzaamheden en verkeershinder van 3 tot 17 mei Algemeen 16 uur geleden