Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grootse ideeën voor je bedrijf maar te weinig budget? Dit is er mogelijk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je ondernemer en broed je op een plan om jouw bedrijf te laten groeien? Dan is het bijzonder frustrerend als je onvoldoende financiële middelen hebt om jouw ideeën uit te voeren. Laat je hier niet door weerhouden, want er zijn verschillende manieren om het benodigde geld toch bij elkaar te krijgen. Om je hier wat meer inzicht in te geven, zetten we in deze tekst een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Leen geld van familie, vrienden of bekenden

Wanneer je geld nodig hebt om de grootse ideeën voor je bedrijf uit te voeren, kun jij je allereerst tot mensen uit je directe omgeving richten. Klop bijvoorbeeld eens bij familie, vrienden of bekenden aan en vertel hen wat je van plan bent. Als je met een goed plan komt, zijn zij mogelijk bereid om je geld te lenen. Willen genoeg mensen jouw plannen financieel steunen? Dan kun je ze mogelijk toch nog uitvoeren. Als je geld van bekenden leent, is het wel verstandig om hier goede afspraken over te maken. Leg dit bij voorkeur vast op papier, zodat er geen onduidelijkheden bestaan.

Start een crowdfundingcampagne

Is er niemand uit jouw directe omgeving die jou geld wil lenen? Of vind je het niet prettig om geld te lenen van familie, vrienden of bekenden? Dan kun jij je tot het grote publiek richten. Dit doe je door een crowdfundingcampagne te starten. Hier heb je tegenwoordig verschillende platformen voor. Om het voor mensen aantrekkelijk te maken om jou geld te lenen, kun je het beste met een tegenprestatie werken. Je kunt ze bijvoorbeeld een product of dienst leveren, maar ook rente betalen over het bedrag dat zij jou lenen.

Kies voor een zakelijke financiering 

Ondernemers die in hun bedrijf willen investeren kunnen een zakelijke financiering aanvragen. Op dit gebied heb je verschillende mogelijkheden. Als je jouw bedrijf uit wilt breiden of een nieuwe machine aan wilt schaffen, is een zakelijke lening waarschijnlijk de beste optie. Deze financiering is namelijk bedoeld voor langlopende investeringen. Wil je een bedrijfspand kopen? Dan kun je hier een zakelijke lening voor gebruiken, maar ook een zakelijke hypotheek. Beide financieringsvormen verschillen van elkaar, waardoor wij je aanraden om je hier goed in te verdiepen voordat je een keuze maakt.

Heb je op de korte termijn geld nodig, bijvoorbeeld om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Kies dan voor zakelijk krediet. Bij deze financieringsvorm opent een geldverstrekker een speciale rekening voor je waar zij het geld op storten. Doordat je zelf bepaalt wanneer en hoeveel je opneemt, hoef je nooit meer te wachten tot klanten hun openstaande facturen betaald hebben. Je kunt namelijk direct investeren als je kansen ziet. Verder kun je zakelijk krediet aanvragen voor werkkapitaal, debiteuren, personeel, voorraden en marketing.

Vraag borgstellingskrediet aan

Is jouw bedrijf gezond, maar voldoe je niet aan de voorwaarden van een zakelijke lening? Dan betekent dit niet dat je geen lening voor je bedrijf af kunt sluiten. Er zijn namelijk geldverstrekkers waarbij je een borgstellingskrediet mkb (bmkb) aan kunt vragen. Deze financiering is qua opzet vergelijkbaar met een zakelijke lening, alleen staat de overheid garant voor een deel van het leenbedrag. Deze regeling is in het leven geroepen om kleine en middelgrote bedrijven te stimuleren.

Afbeelding
Hans Nijland kreeg de zaal helemaal stil tijdens de IJVV-sponsoravond (9 foto's) Sport instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta geïnstalleerd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wit-Blauw/Green Organics verlengt met hoofdtrainer en contracteert teammanager Sport Ingezonden 17 uur geleden