Afbeelding
Foto: Aangeleverd

4 redenen om lockers op kantoor te plaatsen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

We werken steeds meer in open kantoorruimtes. Een open omgeving voor meer creativiteit en de hulp van collega’s. Toch levert dit soms ook moeilijkheden op. Door zo’n open omgeving is het voor medewerkers bijvoorbeeld lastiger om hun persoonlijke eigendommen op te ruimen. Als ze hier toch een plekje voor vinden, staat het vaak een beetje slordig. Daarom neemt de vraag naar slimme opbergers steeds verder toe. Een lockerkast kan hierbij de uitkomst bieden. 

In steeds meer bedrijven zien we deze lockers dan ook terug. Maar nog lang niet iedereen is overtuigd. Want is het nou wel echt nodig om zo’n grote kast in de ruimte te plaatsen? Welke voordelen heeft dit dan? Behoor jij tot deze groep met sceptici? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende vier redenen om lockers op kantoor te plaatsen. 

        1. Minder rommel op kantoor

Wanneer het thuis rommelig is, merk je vast ook dat je je minder goed kunt concentreren op alledaagse taken. Dat is op het werk natuurlijk al helemaal zo. Hoe kun je je focussen als het kantoor één grote rommel is? Als er persoonlijke eigendommen her en der liggen, als er overal papier, notitieblokken en andere rommel aanwezig is? Daarom is het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren. Een lockerkast kan hierbij helpen. 

Met behulp van lockers is het eenvoudiger om persoonlijke eigendommen op te bergen en kan ook overige rommel een ander plekje krijgen. Zo blijft de kantoorruimte altijd netjes opgeruimd en kunnen medewerkers productiever te werk gaan. 

        2. De beschikbare ruimte optimaal benutten

Niet iedereen is gezegend met een gigantisch kantoor. Sterker nog: we zien juist dat kantoorruimtes steeds kleiner worden. Ook doordat de kosten steeds hoger worden. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het vraagt wel om wat extra creativiteit. Lockers kunnen helpen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Op de eerste plaats omdat alles zo netjes opgeruimd blijft en er dus geen onnodige ruimte verloren gaat. Daarnaast ook omdat lockers in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor nemen ze nooit meer ruimte in beslag dan nodig is. 

        3. Eigen spullen meenemen

Tegenwoordig zijn er heel veel flexwerkers. Mensen die zowel vanuit huis als op kantoor werken. Hierdoor hebben ze vaak geen eigen kantoor. Dat is tegelijkertijd ook één van de grootste nadelen van flexwerken. Doordat je geen eigen bureau op kantoor hebt, is het vaak ook minder prettig werken. Je kunt geen eigen spullen achterlaten en daardoor voelt het altijd een beetje ongemakkelijk om op kantoor aan de slag te gaan. Als het kantoor echter over een lockerkast beschikt, dan is dit ineens wel mogelijk. Hier kun je eenvoudig jouw persoonlijke spullen in bewaren, zonder dat je hier een eigen bureau voor nodig hebt. 

        4. Meer productiviteit

Natuurlijk kost het een bedrijf geld om lockers aan te schaffen. Hier staat echter wel tegenover dat medewerkers productiever te werk kunnen gaan. Ze zullen minder afgeleid raken door de rommel om zich heen en kunnen daardoor effectiever werken. Onder de streep levert dit uiteindelijk weer een financieel voordeel op.