Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kies voor een geweldig kleed van schapenwol in je interieur

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Schapenwol is een geweldig materiaal dat op verschillende manieren kan worden bewerkt tot een warm en zacht eindproduct. Op deze pagina lees je meer informatie terug over schapenwollen vloerkleden. 

Je komt erachter waarom dit soort kleden geweldig zijn voor je interieur en of het rendabel is voor schapenboeren om hun wol aan vloerkleden te besteden. 

Daarnaast lees je op welke manier je een wollen vloerkleed het beste kunt verzorgen en schoonmaken. Wanneer je er tijd en moeite in steekt om het wollen kleed mooi te houden, kun je er jarenlang van blijven genieten.

Waarom is het interessant om voor een wollen vloerkleed te kiezen?

Een schapenwollen kleed is niet alleen comfortabel aan de voeten, maar ook nog eens duurzaam én milieuvriendelijk. Schapenwol is van nature veerkrachtig, isolerend en vochtregulerend, waardoor het ideaal is als materiaal voor een vloerkleed. 

Bovendien heeft het een natuurlijke look en past het in veel verschillende interieurstijlen. Het proces van schapenwol verwerken tot een vloerkleed begint bij het scheren van de schapen. De wol wordt gewassen om vuil en vet te verwijderen. 

Daarna wordt het eventueel geverfd en gesponnen tot garen. Het weven van het kleed gebeurt met speciale weefgetouwen, waarbij het garen met de hand wordt geknoopt tot een stevig en duurzaam kleed.

Voor schapenboeren kan het verkopen van hun wol voor vloerkleden een rendabele optie zijn. Traditioneel gezien wordt schapenwol voornamelijk gebruikt voor kleding en dekens, maar de vraag naar duurzame en natuurlijke vloerkleden neemt toe. Door wol te verkopen voor vloerkleden, kunnen schapenboeren een extra bron van inkomsten genereren en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame economie. 

Al met al is een schapenwollen vloerkleed een mooie, duurzame en comfortabele toevoeging aan elk interieur. Door te kiezen voor een vloerkleed gemaakt van schapenwol, draag je bij aan een duurzamere wereld en ondersteun je de lokale schapenboeren.

Op deze manier houd jij je wollen vloerkleed schoon en fris

Een wollen vloerkleed is een prachtige toevoeging aan elk interieur, maar het vereist wel de juiste verzorging om er jarenlang van te kunnen blijven genieten. Gelukkig is het verzorgen van een wollen kleed niet moeilijk en kun je het meeste onderhoud zelf doen. Zorg ervoor dat je het kleed regelmatig stofzuigt. Hierdoor verwijder je stof en vuil dat zich in de vezels heeft verzameld. Probeer hierbij de stofzuiger op een lage stand te zetten, zodat je het kleed niet beschadigt.

Daarnaast is het aan te raden om je kleed af en toe te laten reinigen door een professionele tapijtreiniger. Zij hebben de juiste middelen en kennis om het kleed diep te reinigen en eventuele vlekken te verwijderen. Vlekken op je kleed kun je het beste direct behandelen met een zachte doek en lauwwarm water. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen. 

Je kunt het kleed kort als buitenvloerkleed laten luchten, zodat het weer fris ruikt. Verder is het belangrijk om je kleed regelmatig om te draaien, zodat het gelijkmatig slijt en de vezels niet platgedrukt worden op één plek.