Grote brand in schoenenwinkel Oudestraat

Partnerbijdrages

KAMPEN - De brandweer is om 19.55 uur uitgerukt om een brand te blussen in het pand van Ziengs aan de Oudestraat. De brand is zojuist opgeschaald naar zeer grote brand. Boven het winkelpand cirkelt ook een helikopter rond. Op dit moment staan er minimaal vier brandweerauto's en een hoogwerker.

Tot voor kort waren aan de Oudestraatkant enkel zeer grote rookpluimen te zien, die volgens bijstanders een vreemde geur hadden. Mogelijk veroorzaakt door het rubber van opgeslagen schoenen in het pand. Inmiddels is de brand ook aan de voorzijde uitgeslagen, waardoor daar grote vlammen te zien zijn.

De brand trekt erg veel publiek. Kijkers worden op grote afstand gehouden. De Oudestraat is vanaf de Bovenkerk afgezet en ook de Hofstraat is niet toegankelijk. De Geerstraat is afgezet. Verkeer wordt via de Burgwal de stad uitgeleid.


De brand is opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat operationele diensten op de plaats van het incident gecoördineerd op moeten treden. De brand is dan ernstig in omvang, niet routinematig, er is vaak slechts een beperkt hulpverleningsgebied.


Het pand van Ziengs is een Rijksmonument en het lijkt er op dat die als verloren beschouwd kan worden.


Burgemeester Bort Koelewijn is over de brand ingelicht.

De politie kon nog niet vertellen of er iemand in het pand aanwezig was. Ook kon de politie niets zeggen over het eventuele gevaar van het overslaan van de brand.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21