Vrijwilligers nemen Kamper Kogge onder handen

Partnerbijdrages

KAMPEN - Na een oproep om een handje te helpen bij een onderhooudsbeurt op de werf van Scheepswerf Peters, kwamen vrijwilligers in groten getale opdraven om er voor te zorgen dat de Kamper Kogge weer helemaal klaar gestoomd wordt voor enkele belangrijke trips naar onder andere Antwerpen, Kiel, Lubeck, Wismar en Bremerhaven.


"Dit is belangrijk voor het in stand houden van de geschiedenis van alle Koggen in Europa maar ook de promotie van de stad Kampen", legt vrijwilliger Gerrit Lindeboom uit. "Tevens kunnen we tijdens deze trips wat euro's genereren voor het onderhoud aan onze mooie, meest originele Kogge en de gebouwen op de Koggewerf. Uiteindelijk is daar een groot deel van de rijke, Kamper geschiedenis op gebaseerd, de Koggen."


Om er zo veilig mogelijk mee te kunnen varen zijn er afgelopen winter enkele noodzakelijke aanpassingen uitgevoerd waardoor men aan boord beter in staat is op onverwachte of moeilijke omstandigheden in te kunnen spelen. Veiligheidstrainingen zijn een belangrijk onderdeel van alle activiteiten die gelden voor alle opvarenden.


 

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden