Kamper kunstenaars houden werkweek in Hongarije

Partnerbijdrages

KAMPEN - Vijf kunstenaars van Atelier de Werf reizen binnenkort af naar Hongarije om daar van 30 mei tot en met 6 juni een werkweek te houden om zo inspiratie op te doen.


Daarnaast staan er een aantal vaste punten op het programma. Beeldende kunstenaars Heidi Kamps, Julit de Kinkelder en Ben Marsman zullen een expositie houden tijdens die week in een van de meest bezochte banketbakkerijen en tevens galerie van de Bakony regio in noordwest Hongarije.  De vilt-kunstenaressen Heidi Urban-Pasterkamp en Gyöngyi Wiekeraad Kovács houden een workshop vilten in Ibafa (zuidwest Hongarije) voor een groep Hongaarse en Nederlandse vrouwen. Dit met het oog op de ontmoeting en het bevorderen van de contacten van deze mensen.
De reis krijgt een extra dimensie doordat de kunstenaars uitgenodigd zijn in de partnerstad Pápa, waar ze een buitenmuur van een school voor gehandicapte kinderen zullen beschilderen. Met deze actie willen de kunstenaars bijdragen aan de bewustwording omtrent de integratie en emancipatie van deze kinderen in Hongarije. Daarom worden er ook leerlingen bij de realisatie van deze muurschildering betrokken. De kunstenaars hopen op deze manier hun steentje bij te dragen aan de samenwerking tussen de partnersteden en om de banden met elkaar te versterken.