Gouden penning voor Evert van Dijk

Partnerbijdrages

KAMPEN - Evert van Dijk (78) mag zich de trotse bezitter noemen van de gouden penning, die hij maandagavond ontving uit handen van de kersverse voorzitter Jack Joosse.


Hij en zijn echtgenote Joke zijn al sinds 14 oktober 1996 lid van de Koggezangers. Hij begon er als drummer en dat doet hij nog steeds met veel plezier. Tussendoor is hij van 2001 tot begin 2011 voorzitter van dit koor geweest. Daarnaast is hij met zijn vrouw al die jaren al druk doende met de bar, verkoop van cd's en de -financien.Voor al dit werk kreeg hij maandagavond de gouden penning.

Voor de Koggezangers is 2011 een feestelijk jaar omdat ze op 2 oktober namelijk 15 jaar bestaan en dit zal onder andere resulteren in het uitbrengen van de nieuwe cd '15 jaar Koggezangers' met oude en nieuwe nummers. Verder zijn de Koggezangers nauw verbonden met het Koggeschip en dat resulteert op 29 juli in een driedaagse reis op de Kamper Kogge naar Bremen voor een aantal optredens aldaar. In Kampen zal dit koor tijdens de Kamper 'Uit (t)dag van 4 augustus op het van Heutszplein een optreden verzorgen. Verder geeft het koor in augustus acte de presence op de visserijdagen te Hardewijk.  De15 jarige jubileumavond van de Koggezangers vindt plaats op zaterdagavond 1 oktober in de Hanzestad.