Adema miste initiatief wethouder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Wethouder Jan Wieten had meer initiatief moeten tonen om subsidie te krijgen voor de Nieuwe Toren. Dat vindt raadslid Cor Adema van het CDA. De CDA'er wijst erop dat een goede lobby, zoals die van zijn fractie, vruchten afwerpt en in dit geval doorslaggevend was om alsnog geld te krijgen. "De wethouder heeft ook zo zijn lijntjes met Den Haag. Daar moet hij gebruik van maken. Ik vind echt dat hij nu te weinig initiatief heeft getoond."

Adema benadrukt dat Tweede Kamerlid Eddy van Hijum hem zeker niet had gebeld als de Kamper CDA-fractie niet voor de toren had gelobbyd. Door die lobby belandde de Nieuwe Toren op het lijstje van 23 monumenten, die coalitiepartij CDA in den lande wil laten restaureren met het extraatje van vijftig miljoen euro.
Het raadslid vindt echter dat men in Den Haag goed moet beseffen dat Kampen met ruim vijfhonderd monumenten bijzonder rijk is aan stedenschoon en in die zin samen met andere cultuursteden een aparte status verdient. Ook de Bovenkerk en de Buitenkerk verdienen alle aandacht en daar moet de gemeente zich nu sterk voor maken.


Wieten wil niet ingaan op de reactie van Adema. "Ik kan nu wel gaan opsommen welke stappen ikzelf heb ondernomen, maar daar heb ik helemaal geen zin in." Wel wil de wethouder, die de reactie van het CDA-raadslid 'klein' noemt, meer in het algemeen kwijt dat velen zich hebben ingezet. "Dat dit nu bij de CDA-fractie wegkomt vind ik mooi. Ik heb Adema er ook voor bedankt. Maar maandag (vorige week red.) stonden we allemaal nog met lege handen en nu zou het voor iedereen feest moeten zijn."

Afbeelding
Wethouder Wonink opent groene schoolplein Montessorischool De Wegwijzer (5 foto's) 5 foto's instagram 18 uur geleden
Roelof Marskamp krijgt het eerste exemplaar van de tweede druk van 'Geen dag zonder de IJssel' van schrijver Wim Eikelboom.
Tweede druk 'Geen dag zonder de IJssel'voor boer Roelof Marskamp uit Wilsum Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Goede Herderkerk open tijdens vrijmarkt op Koningsdag Algemeen 19 uur geleden