Kampen krijgt openbaar watertappunt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In veel vakantielanden is het een veelvoorkomend gebruik. Even snel een flesje water vullen op een van de watertappunten op straat. In Kampen kan dit binnenkort ook, want Kampen krijgt een openbaar punt voor het tappen van kraanwater.

De tap komt te staan aan de IJsselmuider kant van de brug bij het station. Iedereen kan hier gratis water tappen. De gemeente wil hiermee laten zien dat zij 'een bijdrage levert aan een beter milieu en aan een eerlijke verdeling van drinkwater'. Voor ieder Jointhepipe.org watertappunt dat geplaatst wordt, wordt een waterproject in een ontwikkelingsland gefinancierd.


Het kraanwatertappunt wordt op WereldWaterDag (22-03-2012) in gebruik genomen. Vanaf die dag kunnen mensen gratis kraanwater tappen. Het  Jointhepipe.org kraanwatertappunt is ontwikkeld in samenwerking met een aantal Nederlandse waterleidingbedrijven, waaronder Vitens.

Milieu
Stichting Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers, een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water (zoals plastic wegwerpflessen) tegen te gaan.


Het plaatsen van het kraanwaterpunt is een initiatief van wethouder Pieter Treep en GroenLinks.


Jointhepipe.org promoot het gebruik van kraanwater en heeft daarom duurzame plastic kraanwaterflessen ontwikkeld van BPA-vrij plastic in de vorm van delen van waterpijpleidingen. Onderop de flessen en karaffen staan coördinaten van het project waar de donatie aan bijdraagt. Van de opbrengst van de Jointhepipe.org producten worden water- en sanitaire voorzieningen, zoals drink-waterputten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azi gefinancierd.


 

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00