Samenwerking HV Ons Vermaak en gemeente Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente Kampen en HV "Ons Vermaak" zijn tot overeenstemming gekomen over het visrecht in Kampen. HV "Ons Vermaak" wordt door de gemeente Kampen gemachtigd om de schriftelijke toestemmingen (visvergunningen) van de wateren waar de gemeente de visrechten heeft, uit te geven.

Partijen hebben aangeven wat de wensen zijn, van deze unieke samenwerking. Het bleek al gauw dat partijen over veel punten hetzelfde dachten; duidelijk vergunningstelsel, eenduidige handhaving, registratie vissers en waarborging toegankelijkheid en duurzaamheid van het viswater, zijn de kernovereenkomsten.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een unieke samenwerking tussen HV Ons Vermaak en de gemeente Kampen. Door het ondertekenen van de overeenkomst door ing. A.J. Simonse namens Noorderstaete rentmeesters, voorzitter Renko van Bodegraven en secretaris Erik Jager van HV Ons Vermaak is de samenwerking een feit geworden.

Duidelijker
Wie in de wateren in de bebouwde kom van de gemeente Kampen en IJsselmuiden, met een hengel en aangewezen aassoorten wil vissen, hoeft geen lid te worden van de vereniging.


HV Ons Vermaak breidt haar kernactiviteiten uit op de wateren van de gemeente Kampen. Dit zal op korte en langere termijn voordelen voor de vissers opleveren. Speerpunten hierbij zijn; visuitzettingen, gecontroleerd visstandbeheer, meer visplaatsen voor minder valide vissers, afvalbeheersing, het ontwikkelen van een duidelijke viskaart, het organiseren van activiteiten, uniforme handhaving en de toegankelijkheid van het viswater verbeteren. Uiteraard staat het bestuur van HV Ons Vermaak open voor suggesties vanuit haar leden, en geeft daar waar mogelijk invulling aan.

Tevens is het nieuwe vergunningstelsel duidelijker voor de vele toeristen, welke graag in de wateren van Kampen mogen vissen. Om de toegankelijkheid voor het vissen in Kampen te verhogen, wordt naast de jaarvergunning een week- en dagvergunning uitgegeven. Het voordeel hiervan is dat mensen die eenmalig willen vissen, niet direct lid hoeven te worden van HV Ons Vermaak.