Bevrijdingsconcert in Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In de Bovenkerk van Kampen wordt op zaterdag 7 mei een bevrijdingsconcert gegeven om 19.30 uur. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Stichting Evangelisatie Canada.


Het Christelijk Gereformeerd Jongerenkoor "Jigdaljahu" uit Barendrecht werkt aan deze avond mee. Dit jongerenkoor is opgericht in 1999. De doelstelling van het koor is om met elkaar psalmen en geestelijke liederen te zingen, die in overeenstemming zijn met de grondslag van het koor. Sinds de oprichting is Willem Arie den Hertog de dirigent van het koor. Al enkele jaren ligt het ledenaantal op circa 160 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 30 jaar.


Het Jeugdselectiekoor werkt eveneens mee aan dit concert. Het Jeugdselectiekoor is een groep jonge getalenteerde zangeressen. Het koor staat garant voor een zuivere klank, een grote diversiteit in repertoire en een goede presentatie van het diverse geestelijke repertoire. De basis voor de kwaliteit van het Jeugdselectiekoor ligt in het feit dat de zangers uit diverse koren geselecteerd zijn en dus wekelijks zingen in verschillende koren. Daarnaast volgen er diverse leden zanglessen. Dirigent Bert Noteboom bracht de groep in 2004 bij elkaar en is nog steeds de dirigent. Het koor bestaat uit twintig tot dertig geoefende zangeressen.


Het Groot Bovenstem Mannenkoor "Veluwe", dat uit ruim honderd mannen bestaat, staat eveneens onder leiding van Bert Noteboom en zingt met de samenzang een bovenstem.    


Vaste begeleider van "Jigdaljahu" en het "Jeugdselectiekoor"  is organist Marco den Toom. Hij begeleidt de koor- en samenzang op het Hinsz-orgel. Lennart Moree zorgt voor muzikale omlijsting op de vleugel. Het trompetduo Arjan en Edith Post en Duo Friends, zullen ook hun muzikale medewerking verlenen aan dit oranjeconcert. De solisten Jaco van Houselt, Jacolien Kik, Pieter Bakker en Alinda Blotenburg werken ook mee aan dit concert.


Ds. M. van Kooten verzorgt de opening en de overdenkingen. Hij vertelt op deze avond iets over het werk van stichting Evangelisatie Canada.


Het Bevrijdingsconcert in de Bovenkerk begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 18.45 uur open. Samenzang vindt vanaf 19.15 uur plaats. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 7,5 euro en voor kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro
Kaarten zijn te bestellen via selectief@solcon.nl of 06-11473332 (na 18.00 uur). Kaarten zijn ook bij de kerk verkrijgbaar. Parkeertip: Burg. Berghuisplein (gratis, ca. 5 min. lopen).

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57