Zoektocht naar Sammy duurt voort

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ENS - Sammy, de hond die al sinds 2009 zoek is, lijkt onlangs weer te zijn gesignaleerd in de omgeving Ens en Nagele. Dierenvvriend Bianca van der Ree stelt al jaren alles in het werk om de hond te vinden. Met behulp van de media wil zij mensen oproepen om contact op te nemen als zij de hond zien. "Na anderhalf jaar verdient hij het toch eindelijk om zijn gouden warme mand te krijgen".


Sammy is als pup van 6 weken gevonden in Turkije naast zijn moeder die was doodgeschoten. Hij is opgevangen in een stichting en kreeg toen een baasje in Nederland. Sammy was echter erg verlegen en volgens Van der Ree begrepen de baasjes hem niet goed. Ter hoogte van de Roggebotsluis sprong Sammy uit de auto. De baasjes zochten enkele dagen, maar hebben daarna aangegeven dat ze Sammy niet meer terug hoefden als hij gevonden werd.

Sammy lijkt sindsdien al die tijd rond te zwerven in een groot gebied.  Hij is gesignaleerd in Kampen, Dronten, Emmeloord, Urk en Lemmer. Bianca hoorde van het verhaal en zet zich in om de hond terug te vinden en hem een warm onderdak te kunnen bieden.

Verkeer, jagers en winter
"In de periode tussen januari en april is hij meerdere malen in Zeewolde gesignaleerd en onlangs is een tip binnengekomen dat hij tussen Ens en Nagele zou zwerven. We kregen een tip dat hij de N50 ter hoogte van de Bomenweg bij Emmeloord is overgestoken. Ik hoop dat ik Sammy zo snel mogelijk op deze manier kan vinden en vangen want nog een strenge winter voor Sam dat overleeft hij vast niet. Tevens  het verkeer en de jagers zijn extreem gevaarlijk voor hem en dat zal een keer fout gaan ben ik bang."

Sammy is een reu van 4 jaar, hij is gecastreerd en gechipt, heeft wolfsgrauwe kleuren, is bruin/grijs/zwart met een witte borst, hij heeft een donkere, lange staart met een wit puntje. Hij heeft hangoren, is kortharig en ongeveer 50 tot 60 centimeter hoog. Verder heeft hij een spitse snuit en hij lijkt op een kruising met een herder.

Wie Sammy dood of levend gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met Bianca van der Ree via 06 - 40303346 of sammyvermist@hotmail.com.