Politie wijst op gevaren voor motorrijders

Partnerbijdrages

REGIO - De eerste voorjaarszon is voor motorrijders vaak aanleiding om hun stalen ros weer van stal te halen. De politie wijst er echter op dat in de eerste weekenden met zonnig weer er vaak ongelukken voorkomen met motorrijders. Zij adviseren motorrijders daarom om alleen goed voorbereid de weg op te gaan.

De politie IJsselland adviseert motorrijders meer de bandenspanning en remmen van hun motor te controleren en het rijden nog eens te oefenen. "Technische mankementen en een gebrek aan routine zijn belangrijke oorzaken van veel ongevallen met motorrijders in het voorjaar. De motor heeft vaak enkele maanden stilgestaan, wat met name voor de bandenspanning niet goed is. Daarnaast heeft de motorrijder zelf een tijd niet meer op een motor gereden en is daardoor zijn routine kwijt."

De politie adviseert verder om voor de eerste rit de motor goed te controleren, vooral de bandenspanning en de remmen. "Daarnaast doen motorrijders er goed aan het rijden, vooral het sturen en remmen, even te oefenen op een rustige plek. Tot slot moeten zij er op bedacht zijn dat andere verkeersdeelnemers soms lange tijd geen motor zijn tegengekomen en hen dus niet altijd (op tijd) zien aankomen."

De politie vraag ook automobilisten en andere verkeersdeelnemers om extra oplettend te zijn. "zowel op bochtige landweggetjes als op de snelweg kunnen ze een motor tegenkomen, ook in de file. Een motor mag tussen stilstaande files doorrijden, dus het is oppassen geblazen bij het verwisselen van rijstrook."