Waterschap verlengt najaarsschouw

Partnerbijdrages


REGIO - Waterschap Groot Salland heeft de termijn van de najaarsschouw 2011 verlengd tot en met 20 november. Dit in verband met de weersomstandigheden. Deze schouw gaat over de in de legger opgenomen watergangen in afdeling noord.


Onderhoudsplichtigen van de watergangen moeten ervoor zorgen dat vóór de schouwdatum voorwerpen, materialen en stoffen die de af-/aanvoer en berging van water belemmeren, zijn verwijderd. Ook moeten watergangen geschoond zijn door het maaien en verwijderen van de begroeiing die niet dient ter bescherming van het talud. Daarnaast wordt van onderhoudsplichtigen verwacht dat vóór de schouwdatum ingezakte taluds hersteld zijn en dat de watergangen zijn gebaggerd zodat het profiel in overeenstemming is met de legger.



 



Deze verplichtingen gelden ook voor de in de watergangen gelegen dammen en duikers. Bij de schouw wordt gekeken of het onderhoud is uitgevoerd. Als het onderhoud kort na de officile bekendmaking van de najaarsschouw wordt uitgevoerd, is het mogelijk dat er bij de schouw weer enige begroeiing aanwezig is. Het waterschap houdt daarmee rekening bij de beoordeling van de watergangen.



Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.