Van school naar gezondheidscentrum 'De Hanze'

Partnerbijdrages

KAMPEN - Deze week hebben de bouwvakkers van bouwbedrijf De Gilden hun intrek genomen in de oude nijverheidsschool aan de kop van de Hanzewijk. Zij transformeren het oude schoolgebouw om tot een modern gezondheidscentrum. Het gebouw wordt verbouwd tot praktijkruimten voor tien verschillende medische praktijken die gezamenlijk het gezondheidscentrum De Hanze vormen. Verwacht wordt dat de werkzaamheden rond augustus 2012 worden opgeleverd.


De indeling binnen in het pand is tot stand gekomen in nauw overleg met de toekomstige gebruikers. Op basis van de huidige voorwaarden worden de bestaande ruimten verbouwd. Er wordt een compleet nieuw klimaat-verwarmingssysteem en ventilatiesysteem aangelegd. Ook wordt een liftinstallatie aangelegd. Hierdoor is het gezondheidscentrum straks ook toegankelijk


voor minder validen. Aan de buitenkant van het pand wordt de brandschade aan het dak en het metselwerk hersteld.


Daarbij worden ook de aanwezige stalen kozijnen vervangen. De gevels worden voorzien van een zonwering. De ontwikkeling van Gezondheidscentrum 'De Hanze' is een voorbeeld van duurzame aanpak in wijkontwikkeling: De kenmerkende architectuur van de oude nijverheidsschool blijft behouden terwijl de functionaliteit wordt afgestemd op de behoeften van de moderne wijkbewoners.